Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis jaunas sankcijas pret Ziemeļkoreju, ceturtdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

ASV prezidents parakstījis rīkojumu, kas ļauj Vašingtonai vērst sankcijas pret uzņēmumiem, bankām un fiziskajām personām, kas iesaistījušās darījumos ar Ziemeļkoreju, atzīmē medijs.

Tramps jauno sankciju rīkojumu parakstījis vienlaicīgi ar Ķīnas centrālās bankas rīkojumu valsts bankām nekavējoties pārtraukt darījumus ar Ziemeļkoreju.

Paziņojot par jaunajām sankcijām, ASV prezidents sacīja, ka tās paredzētas, lai "pārtrauktu ienākumu avotus, kas finansē Ziemeļkorejas centienus attīstīt nāvējošākos ieročus, kādi pazīstami cilvēcei".

Jau ziņots, ka Ziemeļkoreja 15. septembrī austrumu virzienā izšāva vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti, kas pārlidoja Japānu un nokrita Klusajā okeānā. Ziemeļkoreja šādi atbildēja uz jaunām ANO sankcijām, kas tika noteiktas pret šo valsti tās 3. septembrī veikta kodolizmēģinājuma dēļ.

ANO Drošības padome stingri nosodīja "augsti provokatīvo" Ziemeļkorejas raķetes palaišanu pāri Japānai, savukārt ASV prezidents ieplānoja sarunas ar Japānas un Dienvidkorejas vadītājiem par šo krīzi.

Tāpat vēstīts, ka Tramps, pirmo reizi uzstājoties ar runu ANO Ģenerālajā Asamblejā, Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu nosaucis par "raķešu vīru," kā arī brīdinājis, ka "pilnībā iznīcinās" viņa vadīto valsti. Tramps savā runā brīdināja, ka ASV var nākties pilnībā iznīcināt Ziemeļkoreju, ja Ziemeļkorejas līdera režīms radīs kodoldraudus saviem kaimiņiem.

Savukārt Čenuns par Trampa izteikumiem atbildējis, ka tās ir vien "suņa rejas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!