Krievu miljardieris Mihails Prohorovs, kurš 2012.gada vēlēšanās kā neatkarīgais kandidāts konkurēja ar Vladimiru Putinu cīņā par Krievijas prezidenta amatu, lēš, ka kopējais Ukrainai nepieciešamās palīdzības apmērs var sasniegt 130 miljardus dolāru (gandrīz 95 miljardus eiro).

Savā blogā viņš norādījis, ka palīdzību Ukrainai būtu jāsniedz gan ES un ASV, gan Krievijai, jo atsevišķi nevienai valstij vai ES tam nepietiks resursu. Turklāt ar palīdzības sniegšanu nedrīkstot kavēties.

"Jo ilgāk mēs vilcināsimies ar lēmumu, jo augstāka būs cena. Pie tam es runāju par cenu nevis finansiālā, bet gan cilvēciskā izpratnē - ekonomikas lejupslīdes ietekmē samazināsies cilvēku dzīves līmenis, bet pieļaut humanitāro katastrofu mēs neesam tiesīgi," norāda Prohorovs, par kuru 2012.gada prezidenta vēlēšanās nobalsoja vairāk nekā 8% Krievijas iedzīvotāju.

Prohorovs arīdzan aicina ASV, ES un Krieviju kopīgi izmeklēt snaiperu darbošanos Kijevas Maidanā, uzsverot, ka cīņa par ideāliem neattaisno cilvēku upurus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!