Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau tuvākajās dienās atsevišķas Krievijas bankas var saskarties ar sankcijām no ASV informācijas tehnoloģiju gigantu, tostarp "Microsoft", "Oracle", "Symantec" un "Hewlett-Pacard" puses, atsaucoties uz savā rīcībā nonākušo informāciju vēsta "Gazeta.ru".

Informāciju par IT gigantu pievienošanos sankciju ieviesējiem medijam apstiprinājuši avoti, kas strādā divu Krievijas banku IT nodaļās un apliecinājis arī Valsts domes Stratēģisko informācijas sistēmu komitejas atbildīgais sekretārs Andrejs Černogorovs.

Bankā "Rossija", kura ir iekļauta to Krievijas uzņēmumu sarakstā, pret kuriem noteiktas sankcijas,  jau rēķinoties ar to, ka "kuru katru dienu" bankai tiks atslēgti programmnodrošinājuma pakalpojumi. Attiecīgi brīdinājumi jau saņemti no "Microsoft" un "Oracle", tādēļ patlaban sankcijām pakļautās bankas steigšus meklējot iespējas aizstāt ASV izcelsmes programmatūru ar citu.

Savukārt "Hewlett-Pacard" pārtraukusi datortehnikas piegādi vienai no bankām.

Viena no ASV IT kompānijām "Gazeta.ru" apstiprinājusi, ka tai nav tiesību turpināt sadarbību ar Krievijas kompānijām, pret kurām vērstas ASV sankcijas. Tomēr pagaidām IT kompāniju juristi vēl lauzot galvas par to, kā juridiski korekti atslēgt pakalpojumus klientiem, kas iekļauti sankciju sarakstā.

ASV sankcijas ir vērstas pret Krievijas banku "Rossija", kā arī kompānijām "Акваника", "Авиа Групп", "Авиа Групп Норд", "Зест", "InvestKapitalBank", "SobInBank", "Сахатранс", "SMP Bank", "Стройгазмонтаж", "Стройтрансгаз", "Стройтрансгаз-М", "Аброс", "ТransOi" un "Volga Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!