Foto: Reuters/Scanpix

ASV telekomunikāciju kompānija "Verizon" vienojusies ar portālu "Yahoo", ka portālu pārņems par 300 miljoniem ASV dolāru mazāku summu, nekā puses sākotnēji vienojušās, vēsta "New York Times".

Lai gan pērnā gada vasarā "Verizon" bija gatavs maksāt 4,8 miljardus par "Yahoo" pārņemšanu, pērnā gada izskaņā atklātībā nākušie hakeru uzbrukumi portāla vērtību "Verizon" acīs ievērojami mazināja.

Lai gan "Yahoo" par darījuma samazināto cenu varētu vērsties tiesā, tas radītu risku ieslīgt mēnešiem ilgā juridiskā cīniņā, kas varētu beigties ar "Verizon" lēmumu atteikties no portāla iegādes, vērtē "New York Times".

Tā vietā "Yahoo" izvēlējusies darījuma cenu samazināt par 300 miljoniem dolāru. Avoti "New York Times" atklājuši, ka jaunā vienošanās paredz sadalīt hakeru uzbrukumu radītos zaudējumus starp abām pusēm.

Plānots, ka par "Verizon" un "Yahoo" darījumu oficiāli paziņos tuvāko dienu laikā. Abas puses līdz šim nav sniegušas komentārus par darījumu, taču kopš izdevums "Bloomberg" trešdien vēstīja par iespējamo iegādi, "Yahoo" akciju cenas biržā kāpušas par 1,4%.

Vienlaikus "Yahoo" lietotājus brīdinājis, ka hakeri lietotāju kontiem centušies piekļūt arī 2014. un 2015. gadā. Šī informācija izskan divus mēnešus pēc tam, kad "Yahoo" pastāstīja par 2013. gada uzbrukumu, kurā hakeris ieguvis informāciju par vairāk nekā miljards portālu lietotāju kontiem.

"Yahoo" lēš, ka jaunākos uzbrukumus īstenojis tas pats kādas konkrētas valsts sponsorēts hakeris. Uzņēmums līdz šim nav precizējis, kura valsts tā ir. Tomēr kiberdrošības ekspertu aizdomas krīt uz Ķīnu un Krieviju, vēsta izdevums "The Guardian".

Šobrīd nav zināms, cik daudzu lietotāju konti varētu būt cietuši 2014. un 2015. gada uzbrukumos. "Yahoo" šobrīd sazinās ar visiem lietotājiem, kuru kontu informācija varētu būt nonākusi hakera rokās.

Interneta portāls "Yahoo" jau vairākus gadus pārdzīvo grūtus laikus. Tas saistīts ar sīvo konkurenci ar interneta gigantu "Google" un sociālo tīklu "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!