Foto: Reuters/Scanpix

Paplašinot automašīnu izmešu datu falsificēšanas skandālu, ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) pirmdien paziņojusi, ka arī Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" automašīnas ar lielākiem dzinējiem ir aprīkotas ar programmatūru, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus.

EPA paziņojumā teikts, ka paralēli automašīnām ar divu litru dīzeļdzinējiem, kam atklāta šāda krāpšanās, šī programmatūra konstatēta arī automašīnās ar trīs litru dīzeļdzinējiem.

Jau vēstīts, ka "Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret "Volkswagen", kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!