Foto: Shutterstock
Konkursa “World Beer Awards” žūrija par labāko 2013.gada alus šķirni atzinusi čehu “Primator Weizenbier”, atsaucoties uz ārvalstu medijiem vēsta “Rus.Delfi.lv”.

Šis alus atzīts par labāko kviešu alu, bet par labāko gaišo lāger tipa alu atzīts angļu "Sharp's Cornish Pilsner", bet par labāko tumšo alu - beļģu "Malheur 12".

"Pale ale" alus šķirņu konkurencē par uzvarētāju atzīts franču "Maison de Brasseur Thou", bet stautu un porteru tipa alu konkurencē uzvarējis japāņu stauts "Minoh Beer Imperial".

Tāpat tikušas apbalvotas "Old Kriek Cuvée René", kas uzvarējis "sour beer" konkurencē un japāņu "Tazawako Beer Rauch", kas apbalvots aromatizēto alu grupā, kā arī godalgots pēc īpašas tehnoloģijas pagatavotais kanādiešu "Le Trou du Diable La Bretteuse Brassin Special".

Tāpat žūrija noteikusi labāko alus etiķeti atzīstot, ka labākā etiķete rotā "Deschutes The Dissident" alu.

Konkurss "World Beer Awards", kas iedibināts 2007.gadā, ir komerciāls pasākums un nebūt nav vienīgais, konkurss, kurā tiek izvēlētās labākās alus šķirnes.

Par vecāko un vienu no autoritatīvākajiem konkursiem šajā jomā tiek uzskatīts "International Brewing Awards", kas tiek rīkots kopš 1886.gada.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!