Foto: DELFI

Ķīniešu kompānija "Shenzhen Baili" apsūdzējusi "Apple" "iPhone 6" un "6 Plus" dizaina pārņemšanā no viedierīces "100C". Apsūdzība nopietna – pietiekami nopietna, lai Ķīnas patentu tiesa pieņemtu iesniegumu izskatīšanai.

Protams, ka "100c" un "iPhone 6" dizaina atšķirības ir lielas, kas uzskatāmi redzams šajā video:

"Shenzhen Baili" apsūdzības izskatās smieklīgas, jo īpaši tiem, kam nācies pārliecināties tajā, cik meistarīgi ķīniešu ražotāji iemanījušies viltošanas prasmēs.

Lūk, seši piemēri asprātīgiem viltojumiem.

"Goophone"

Šo kompāniju uzskata par vienu no līderiem "iPhone" līdzinieku darināšanā. "Goophone" bieži vien nokopē pat "Apple" mārketinga materiālus, sagatavojot produktu attēlus pēc identiska principa. Turklāt "Goophone i6S" un "i6S Plus" ir krietni lētāki, nekā "iPhone 6s", – attiecīgi 129 un 149 dolāri.

Lai gan jāatzīst, ka ķīniešu tehniskie risinājumi ir vājāki un operētājsistēma ir parasts "Android".

Tomēr, neraugoties uz visu iepriekšminēto, tos var uzskatīt par pilnīgi normāliem telefoniem uz pārējo pakaļdarinājumu fona. Kompānija pat izveidojusi savu logotipu - ābola vietā izmantojot lapseni.

"iPhone 6" imitācija

Godīgi sakot, mēs pat neesam pārliecināti, vai šis brīnums par 37 dolāriem vispār spēj kādu sazvanīt. Arī poga ir ievērojami lielāka, lai spētu maldināt vērīgu aci. Taču kopumā – tas varētu arī nedaudz atgādināt "iPhone".

Jāpiezīmē, ka atsevišķi ekrāni mūzikai un foto ir diezgan cienījama ideja, kuru derētos aizņemties pašam "Apple".

Viltus "iPhone SE", kas nonāca tirgū ātrāk par oriģinālu

Dažkārt ķīniešu ražotāji tā steidzas, ka pamanās izlaist viltotos "iPhone" ātrāk par pašiem "Apple". Lūk, šo telefonu (pa labi) "Youtube" blogeris "EverythingApplePro" iegādājās ātrāk, nekā "Apple" prezentēja savu produktu. Kas ir šī telefona iekšpusē? "Dzelži" no "iPhone 5s"!

“C-002" – pirmā "iPhone" imitācija

Daži ķīniešu ražotāji pat necenšas nokopēt jaunākos "Apple" modeļus – viņiem pietiek ar to, ka viņu viedierīces ir vienkārši līdzīgas. Lūk, piemēram, šī ierīce. Liela poga ar raksturīgo logo, pazīstamas formas, un, lai arī tas nav "iPhone", no pirmā acu uzmetiena rodas iespaids, ka tas tomēr ir "Apple" ražojums.

"Cool999" ar apgriezto ābolu

Savukārt citi cenšas sirsnīgāk. Lūk, Cool999 pat izvietojuši uz pogas "Apple" logo, tiesa, apgrieztā veidā.

Tomēr lielākā ironija ir tajā, ka šī ierīce darbojas tikai ar "Windows Mobile 6.0", kas pats par sevi jau ir uzskatāms par milzu apvainojumu jebkuram "Apple" cienītājam.

Viltus “iOS“


Vēlēšanās nokopēt visu, ko dara "Apple", ir tik grandioza, ka tai nespēj turēties pretī pat dažas salīdzinoši lielas ķīniešu kompānijas, kuras cenšas iekarot ASV un Eiropas tirgu. Piemēram, "Android Xiaomi MIUI 6" paplašinājums ir tik līdzīgs "iOS 7", ka tas pat kļūst smieklīgi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!