Foto: DELFI

Ņemot vērā to, ka viedtālruņu īpašnieku skaits aug griezdamies, tad katram biznesa īpašniekam, kas vēlas savu preci vai pakalpojumu piedāvāt pēc iespējas lielākam potenciālo klientu lokam, ir jāapsver doma par viedtālruņu aplikācijas radīšanu, uzskata mobilo aplikāciju izstrādātāja "Stiege" vadītājs Kristaps Kozlovskis.

Kozlovskis piedāvā četrus argumentus, kāpēc biznesam nepieciešamas viedtalruņu aplikācijas.

Klientu piesaiste


Foto: Shutterstock

Mobilo sakaru priekšrocības ir sadarbības un kontaktēšanās iespējas ar klientiem reālajā laikā, balstoties pēc viņu atrašanās vietas un kontaktinformācijas, kas norādīta lietotāja profilā.

Ja viss tiek darīts pareizi, tad šie uzrunātie klienti ir viegli pārvēršami pastāvīgajos klientos, kas rezultātā Jūsu uzņēmumam nesīs peļņu un palīdzēs turpmākajā attīstības procesā. Par piemēru var minēt iFood Assistant, kas ir uzņēmuma "Kraft" radīta aplikācija. Tajā ir atrodamas vairāk kā 2000 receptes, iespēja sastādīt iepirkumu sarakstu, tiek piedāvāti atlaižu kuponi un daudz citu interaktīvu piedāvājumu, kas palīdz augt aktīvo lietotāju skaitam. Tā pat šī aplikācija dod iespēju koplietot receptes un piedāvājumus sociālajos tīklos, norāda Kozlovskis.

Klientu apkalpošana un palīdzība


Foto: Reuters/Scanpix

Padariet vienkāršāku veidu kā klientiem ar Jums sazināties, piedāvājot savus produktus un pakalpojumus, kas būtu lielisks iemesls, lai izstrādātu mobilo aplikāciju. Protams, piemērs - Digitālā Federālā Krājaizdevu Sabiedrība, kas atrodas ASV Masačūsetsas štatā, ir izstrādājusi aplikāciju iOS un Android ierīcēm, ar kuras palīdzību var noguldīt čekus, kas, savukārt, atvieglo ikdienu klientiem un piedod finanšu iestādes esošajiem pakalpojumiem lielāku vērtību, stāsta uzņēmējs.

Reklāmas iespējas


Foto: AP/Scanpix

Mobilās reklāmas ir lielisks veids kā citiem paziņot par savu atrašanās vietu, piedāvājumiem un reklāmām. Kozlovskis piedāvā Iedomāties, ka esat kāda veikala īpašnieks Rīgā un gar jūsu veikalu ikdienas pāris simt metru rādiusā nostaigā tūkstošiem cilvēku. "Cik gan labi būtu, ja visi šie ļaudis, atrodoties pāris simtu metru rādiusā saņemt ziņas par to, ka tieši vilinošākās atlaides ir atrodamas Jūsu veikalā! Tas viss ir iespējams - tikai nepieciešama viedtālruņa aplikācija!"

Dzīve kustībā


Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī tad, kad jau pārdodat savas preces un pakalpojumus internetā, iesakām apsvērt domu par atsevišķas viedtālruņa aplikācijas izstrādi. Tas klientiem dod mobilitāti, līdz ar to ir iespējams darīt to pašu, ko sēžot mājās vai darbā pie galda, tikai šoreiz atrodoties kustībā, stāsta "Stiege". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!