Foto: DELFI
Pirmdienas rītā Barselonā durvis vēra ikgadējā mobilo tehnoloģiju izstāde "Mobile World Congress". Tajā piedalās dažādu mobilo ierīču ražotāji, sakaru tehnoloģiju un aplikāciju izstrādātāji. Kopā – vairāk nekā 2000 dalībnieku.

Vislielāko apmeklētāju uzmanību, kā ierasts, piesaista galvenie viedtālruņu ražotāji, tādi kā "Huawei", LG, "Samsung", ZTE u.c. Šogad bez īpašā jaunuma gan ir "Samsung", kas "Note" telefonu likstu dēļ ir atlicis jauna viedtālruņa prezentāciju.

Flagmaņa trūkumu stendā "Samsung" kompensē ar veselu klāstu virtuālās realitātes atrakciju.

VR var atrast arī daudzu citu dalībnieku stendos, taču ir sajūta, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir mazinājies entuziasms par to. Patiesi augstas kvalitātes VR arvien ir pārāk dārgs prieks, bet lētākie risinājumi lietotājiem ātri vien apnīk.

Kā jau bija paredzams, šogad plaši pārstāvēta 5G sakaru joma, kurā dažādas inovācijas sola gan mobilo sakaru operatori no visas pasaules, gan dažādu infrastruktūras viedierīču ražotāji.

Iespējams, vislielāko apmeklētāju uzmanību piesaistījis "Nokia" stends. Tajā apskatāmi tik tikko prezentētie "Android" viedtālruņi un atjaunotais klasiskais 3310 tālrunis. Tieši ap to drūzmējas lielākais interesentu pūlis, lai pārsteidzošā klusumā nesteidzīgi aplūkotu klasisko telefonu, kas palīdzēs atgriezt "Nokia" vārdu pircēju apziņā.

"Mobile World Congress" izstāde turpināsies vēl trīs dienas. Paredzams, ka to apmeklēs simts tūkstoši apmeklētāju no teju visām pasaules valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!