Foto: LETA
Lai Tukuma lidosta spētu nodrošināt regulāros komercreisus, viņiem būtu stipri jāpielāgo infrastruktūra, tā intervijā laikrakstam "Diena" vērtējusi lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

"Faktiski tas ir labi, ka tur notiek attīstība. Arī Somijā ir plašs reģionālo lidostu tīkls. Tāpat Vācijā, kurā lidostas pārsvarā pieder pašvaldībām. Protams, tas sekmē transporta attīstību kopumā. Tomēr, runājot par Tukumu, es viņus vairāk redzu kā labu iespēju čarterreisu un kravu apkalpošanai," sacīja Līce.

"Lai nodrošinātu regulāros komercreisus, viņiem būtu stipri jāpielāgo infrastruktūra – regulāro reisu lidmašīnas lidostai jāspēj apkalpot 25 minūšu laikā, tam ir vajadzīga gan infrastruktūra, gan tehnika, gan mācīts personāls," stāstīja jaunā valdes priekšsēdētāja.

Jau vēstīts, ka Satiksmes ministrija (SM) kā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" akcionāra pārstāvis ir devusi piekrišanu padomes lēmumam par lidostas valdes priekšsēdētājas – Ilonas Līces – ievēlēšanu

Līce lidostas valdē darbojas kopš 2011. gada. Viņas pārraudzībā, galvenokārt, ir bijuši ar lidostas komercdarbību saistīti jautājumi, nodrošinot ieņēmumu pieaugumu no lidostas komercplatībām, telpām un zemes īpašumiem, kā arī pārraugot virszemes pakalpojumu sniegšanu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!