Foto: Picjumbo
Gada laikā būtiski pieaudzis to Latvijas uzņēmumu un struktūrvienību vadītāju īpatsvars, kuri lēmumu pieņemšanai nepieciešamo informāciju iegūst, pieslēdzoties uzņēmuma datorsistēmām no viedtālruņa vai planšetdatora. Pētījumā "Vadītāja digitālais portrets" noskaidrots, ka tā rīkojas jau gandrīz 52% vadītāju.

Ja pērn iespēju elastīgi piekļūt biznesa datiem no mobilajām ierīcēm, atrodoties ārpus biroja, izmantoja 43% aptaujāto vadītāju, tad šogad to īpatsvars pieaudzis par 9%, tādējādi samazinot citu piekļuves metožu pielietojumu. Datoru ārpus biroja izmanto vairs tikai 26,7% respondentu (pagājušajā gadā – 32%), bet kolēģiem zvana vai brauc uz biroju 17,9% aptaujāto (pagājušogad – 20%).

Arī tādas uzņēmējdarbībā nozīmīgas darbības, kā informācijas meklēšanu un elektroniskā pasta saraksti lielākā daļa vadītāju veic tieši viedierīcēs. Analizējot tehnoloģiju pienesumu ikdienas darbā, uzņēmumu un struktūrvienību vadītāji visaugstāk vērtē iespēju veikt darbu attālināti, ātri sazināties un iegūt datus reāllaikā. Būtisks ieguvums ir arī veikt darbu pamīšus dažādās ierīcēs, automatizēt rutīnas darbu un iespēja kopīgi veidot dokumentus.

"Jaunais Vadītāja digitālais portrets iezīmē nepārprotamu virzību uz elastīgāku, mobilāku un dinamiskāku uzņēmējdarbību. Ja vēl pirms gadiem pieciem uzņēmēji bija raduši biznesa lēmumu pieņemšanu atlikt līdz brīdim, kad atgriezīsies birojā un pārskatīs nepieciešamos datus, tad pašreizējā aktualitāte ir nekavējoša rīcība – uzreiz apkopot informāciju un pieņemt lēmumu. Atbilstoši klientu vajadzībām, arī mēs šogad esam sagatavojuši biznesa vadības sistēmas mobilo lietotni, lai uzņēmēji grāmatvedības un personāla datiem ērti varētu piekļūt no viedierīces dažu sekunžu laikā," stāsta "Tildes Jumis" biznesa attīstības vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Pētījums "Vadītāja digitālais portrets" tapis ar Latvijā populārākās grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas "Tildes Jumis" atbalstu, veicot zināšanu un uzņēmuma aprīkojuma testu 1725 respondentiem, no kuriem 708 bija uzņēmumu augstākā un vidējā līmeņa vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!