Foto: Publicitātes foto

Pasaules satelītoperators SES, kura apkalpojošais teleports atrodas arī Rīgā, Zaķusalas krastmalā, orbitālais satelīts "Astra 2G" veiksmīgi nogādāts orbītā no Baikonuras kosmodroma, informēja SES pārstāve Iveta Balode.

Tādējādi arī Latviju 28,2/28,5 grādus uz austrumiem orbitālajā lokā esošais "Astra 2G" satelīts nodrošinās ar maksimāli koncentrētu lielāko jaudu apraides vajadzībām, norādīja Balode. Līdz ar to orbitālais satelīts "Astra 2G" nodrošina pieeju nākamās paaudzes satelītu platjoslai arī Latvijas telekomunikāciju, sakaru, apraides uzņēmumiem.

Satelītu SES vajadzībām izgatavoja "Airbus Defence and Space”. Kosmosa kuģis ir balstīts uz ļoti uzticamo "Eurostar E3000" platformu, un tam ir 62 Ku-frekvenču joslas, kā arī 4 Ka-frekvenču joslas retranslatori. Tas nodrošinās nākamās paaudzes pārraides un platjoslas pakalpojumus Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā. "Astra 2G", kura palaišanas masa ir 6 tonnas, spārnu plētums pilnā saules bateriju izvērsumā orbītā ir 40 m. Kosmosa kuģa jauda ir 13 kW līdz projektētā 15 gadus ilgā kalpošanas laika beigām.

""Astra 2G" satelīts pabeidz mūsu nozīmīgos aizstāšanas ieguldījumus stratēģiskajā orbitālajā segmentā virs Eiropas un nodrošina vēl 10 retranslatorus pārklājuma paplašināšanai, tajā pašā laikā nostiprinot mūsu unikālo satelītu dublējuma plānu,” paziņoja SES Tehniskais direktors Martins Halivels.

"Kosmosa kuģis spēj savienot Rietumāfriku ar Eiropu, izmantojot Ka-frekvenču joslu. Apvienojot ar "Astra 2E" un "Astra 2F", kas attiecīgi tika palaisti 2012. un 2013.gada septembrī, "Astra 2G" ir mūsu flotes atjaunošanas programmas augstākais punkts 28,2/28,5 grādus orbitālajā lokā. Jaunie, modernie SES satelīti nodrošina koncentrētāku un lielāku jaudu mūsu apraides klientiem, bet Ka platjoslas frekvence atbalsta nākamās paaudzes satelītu platjoslas pakalpojumus, kā arī starpkontinentu sakarus starp Āfriku un Eiropu,” norādīja Halivels.

SES ir satelītoperatoru kompānija, kas pārvalda 55 ģeostacionāru satelītu darbību. Kompānija piedāvā satelīta komunikāciju pakalpojumus programmu pārraidei, satura un interneta pakalpojumu sniedzējiem, mobilo un fiksēto telefona līniju operatoriem, kā arī valsts un komerciālām organizācijām visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!