Foto: Publicitātes foto
Latvijas vizītkaršu aplikāciju izstrādātājs – start-up uzņēmums "Infy.me" - apsūdz Latvijas sociālo tīklu flagmani "draugiem.lv" par idejas piesavināšanos, integrējot jaunās kompānijas izstrādātu produktu savā portālā.

"Uzņēmums "Infy.me" vēl nesen prezentēja savu produktu – papīra vizītkaršu pārvaldīšanas aplikāciju, kas labi novērtēta dažādos inovāciju konkursos. Taču šodien ar sarūgtinājumu jāsecina, ka Latvijā plaši pazīstamā sociālā tīkla "draugiem.lv" uzturētāji aizņēmušies ideju no "Infy.me", integrējot līdzīgu produktu savā portālā," norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Oskars Putniņš.

"Protams, mēs nevaram apgalvot, ka "draugiem.lv" mums nozaguši ideju, jo neesam to patentējuši, un pasaulē var atrast līdzīgus piemērus," piebilst Putniņš, teikdams: "interesanti, ka līdzīgs produkts "draugiem.lv" piedāvājumā parādījies apmēram mēnesi pēc mūsu tikšanās."

"Draugiem.lv" runas vīrs Jānis Palkavnieks portālam "Delfi" "Infy.me" apvainojumus noraidīja.

""Draugiem.lv" ir neskaitāmas idejas, kas tiek realizētas pēc plāna un šis meistaru - namdaru, frizieru, tulku u.tml. - katalogs bija ieplānots vairāk, nekā pirms sešiem mēnešiem kā vēl viena neliela papildus funkcionalitāte "draugiem.lv" lietotāju profilam, lai latvieši Latvijā un ārvalstīs varētu atrast palīdzīgas rokas pēc iespējas tuvāk savai dzīves vietai. Ir jābūt kā minimums nekompetentam, lai saskatītu kaut vāju līdzību mūsu portālā funkcionalitātē un "Infy.me" aplikācijā - tās ir pilnīgi atšķirīgas lietas," portālam "Delfi" norāda Palkavnieks.

"Ārkārtīgi skumji, ka Latvijā kā start-up sevi šādi piesaka šādi censoņi, mēģinot pievērst uzmanību savam produktam nevis ar kvalitāti, bet apmelojot citus, lai gūtu sev 15 minūšu slavu," uzsver Palkavnieks.
Viņš piebilst, ka kompānijas juristi ir gatavi reaģēt pret "Infy.me" apsūdzībām par idejas piesavināšanos.


SIA "infy.me" dibināts 2013.gadā ar pamatkapitālu 2000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Oskars Putniņš.

"Draugiem.lv" ir Latvijas sociālais tīkls, kurš atvērts 2004. gadā. Tā ir viena no apmeklētākajām Latvijas tīmekļa vietnēm, kurā reģistrēto lietotāju skaits pārsniedz divus miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!