Foto: TechChill
Latviju starptautiskā līmenī paredzēts padarīt par pirmo izvēli startapu dibināšanai, atklājot digitālās konferences "TechChill" otro dienu, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Latvijā ir pieņemta Eiropā pirmā vienkāršotā fiksētas nodokļu likmes likumdošana, un pagājušajā nedēļā mēs uzsākām jaunuzņēmumu vīzu programmu. Un tas ir tikai sākums jaunuzņēmumu atbalsta programmā, ar kuru paredzēts padarīt Latviju par pirmo izvēli jaunuzņēmumu dibināšanai," sacīja Vējonis.

"Mēs esam reālisti un saprotam, ka globālā konkurence ir skarba, bet mums ir ievērojamas priekšrocības. Internets Latvijā ir viens no ātrākajiem pasaulē. Jā, tas ir pat ātrāks nekā ASV, kur atrodas Silīcija ieleja," salīdzināja prezidents.

"Lieliskas gaisa satiksmes iespējas ar galamērķiem gandrīz katrā pasaules valstī, pieņemamas uzturēšanās izmaksas, dinamiska jaunuzņēmumu kopiena – tās ir tikai dažas no priekšrocībām. Es ar nepacietību gaidīšu jūsu izcilos veiksmes stāstus. Es ceru, ka jūs atradīsiet daudz partneru, iegūsiet jaunus draugus un kontaktus. Izmantojiet savu iespēju attīstīties kā uzņēmuma dibinātājam vai kā investoram!" konferences dalībniekus aicināja prezidents.

Vēstīts, ka 'TechChill'' programmas pirmās dienas tēma bija uzņēmējdarbības pamati starptautiskā skatījumā – ''The Building Blocks of Entrepreneurship''.

Savukārt konferences otrajā dienā, piektdien, uz galvenās skatuves tiek apspriesta tēma ''Human Side of Tech'', kas sadalīta trīs blokos, iztirzājot cilvēku un tehnoloģiju mijiedarbību.

Ziņots, ka ''TechChill'' konferences laikā Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās norisinās ''Startup Expo'' – ideju un produktu izstāde no daudzsološākajiem Baltijas jaunuzņēmumiem, kā arī tiek organizētas jaunuzņēmumu tikšanās ar investoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!