Foto: Sputnik/Scanpix

Kompānija "WhatsApp" nepiekrīt Indijas valdības lūgumam izsekot tērzēšanas ziņojumus sakarā ar lielajiem vardarbības uzliesmojumiem, kas aktualizējušies pēdējo nedēļu laikā, ziņo medijs "CNN Money".

"Cilvēki paļaujas uz "WhatsApp", veidojot dažādas sensitīva satura sarakstes, piemēram, sarakstes ar ārstiem, banku un ģimenes locekļiem," piektdien sacīja uzņēmuma vadītājs Karls Vūgs. Izsekojot individuālas ziņas, tiktu "atcelta izbeigtā šifrēšana un izdarīts kaitējums "WhatsApp" privātuma politikai, radot potenciālu nepareizai aplikācijas izmantošanai. Mēs nemazināsim privātuma aizsardzību, ko patlaban nodrošina lietotne," piebilda Vūgs.

Indijas Elektronikas un informāciju un tehnoloģiju ministrija šo situāciju medijam nekomentēja.

Pagājušajā nedēļā ministrija pauda, ka "WhatsApp" vajadzētu lielāku uzmanību pievērst ziņojuma avotam. Ministrs minēja, ka "ir jāmeklē mehānisms, lai atrisinātu šo problēmu".

Ziņapmaiņas lietotne "WhatsApp" nesen ir spēris vairākus soļus, lai novērstu dezinformācijas apjomu lietotnē. Tas iekļauj arī stingrākus ierobežojumus lietotnes darbībā: tiek noteikts, cik daudz ziņojumu Indijas lietotāji var pārsūtīt un iezīmē tās ziņas, kas ir pārsūtītas, nevis rakstītas no jauna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!