Foto: LETA

Aviokompānija "airBaltic" 2014.gada pirmajā pusgadā strādājusi ar 14 miljonu eiro tīro peļņu. Ģeopolitiskais saspīlējums izraisījis tranzīta pasažieru skaita samazināšanos, informē uzņēmuma Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Uzņēmums gan uzsver, ka, neskatoties uz sarežģījumiem austrumu tirgos, lidsabiedrībai ir izdevies pērna pirmajos sešos mēnešos piedzīvotos 12 miljonu eiro zaudējumus pārvērst 14 miljonu eiro tīrajā peļņā attiecīgajā periodā šogad.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss uzsver: "Ģeopolitiskais saspīlējums austrumos rada "airBaltic" ļoti sarežģītus tirgus apstākļus, kas izraisījuši tranzīta pasažieru skaita samazināšanos. Neraugoties uz to, mēs esam panākuši ievērojamus izmaksu ietaupījumus ar uzlabotu lidojumu kapacitātes pārvaldību, izmaksu kontroli un paaugstinātu efektivitāti, pateicoties mūsu modernizētajai un vienkāršotajai flotei, kurā ir divu tipu lidaparāti. Papildus operatīvajiem uzlabojumiem, mums ir izdevies arī restrukturizēt iepriekšējās saistības pret "Latvijas Krājbanku". Sasniegtie pozitīvie rezultāti mums palīdzēs turpināt pielāgošanos tirgus apstākļiem un uzlabot tiešos lidojumus no Baltijas reģiona ziemas sezonā."

"airBaltic" šī gada pirmajā pusgadā samazinājusi kapacitāti un pārtraukusi lidojumus uz Odesu, Simferopoli un Kaļiņingradu. "airBaltic" arī guvis zemākus ienākumus, ko izraisījis kritums transfēra lidojumu ienākumos, kamēr ienākumi no tiešajiem lidojumiem ir pieauguši. Tiešo lidojumu pasažieru īpatsvars ir palielinājies un šobrīd veido 52%, salīdzinot ar 50% 2013.gada pirmajos sešos mēnešos.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. "airBaltic" piedāvā savienojumus no sava tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. 2014.gada vasarā aviokompānija ieviesa sešus jaunus galamērķus – Burgasa un Varna (Bulgārija), Palma de Maljorka (Spānija), Bukareste (Rumānija), Gēteborga (Zviedrija) un Aberdīna (Skotija).

AS "Air Baltic Corporation" ir dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: piecas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300" un divpadsmit "Bombardier Q400 NextGen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!