Foto: Publicitātes foto
SIA "Ostas celtnieks" ir uzsācis ceļu seguma atjaunošanas darbus starptautiskajā lidostā "Rīga", portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma pārstāve Anita Bautre.

Projekta "Ceļu seguma atjaunošana un satiksmes organizācijas izmaiņas lidostas publiskajā daļā" kopējās izmaksas ir plānotas ap 690 tūkstošiem eiro.

Būvdarbus paredzēts pabeigt trīs mēnešu laikā – līdz novembra vidum, un to laikā lidostas publiskajā daļā ir ieviesti satiksmes ierobežojumi, norādīja uzņēmumā.

Projekta ietvaros paredzēts nomainīt betona bruģi, izbūvēt betona apmales, asfaltbetona segumu, uzklāt horizontālo marķējumu un uzstādīt ceļa aprīkojumu uz vairākām ielām lidostas teritorijā (Miglas, Muzeju un Pilotu ielā), P1 īstermiņa stāvlaukumā, piebrauktuvē pie termināļa, kas ved uz izlidošanas zāli, kā arī uz rampas, kur paredzēts ierīkot arī automātiskās barjeras.

"Ostas celtnieka" projektu vadītājs Nauris Prāms atzīst izaicinājumu nodrošināt nepārtrauktu piekļuvi lidostai, pēc iespējas mazāk apgrūtinot lidostas klientus. "Asfaltbetona seguma remontdarbi skar visus lidostas galvenās ēkas publiskos pievadceļus, rampu un īstermiņa stāvlaukumu," viņš min.

Ceļu seguma remontdarbu laikā lidostas "Rīga" teritorijā iespējamas satiksmes organizācijas izmaiņas uz termināla rampas, P1 stāvvietas daļā un atsevišķos Ziemeļu, Muzeja, Miglas un Pilotu ielas posmos, atgādina būvnieks.

"Ostas celtnieks" būvdarbu veikšanai tika izraudzīts atklāta konkursa rezultātā un līgumu ar VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" parakstīja šā gada 15. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!