Foto: DELFI

Igaunijas AS ''Hansabuss'' iegādājusies 74% akciju AS ''Samat'', kas nodrošina pasažieru pārvadājumus sabiedriskajos un komercmaršrutos Igaunijas iekšienē, kā arī čartera pakalpojumus, pavēstīja ''Hansabuss''.

''Hansa Group'' valdes loceklis Nēme Tammis norādīja, ka ar šo soli uzņēmums vēlas stiprināt pozīcijas Igaunijas pasažieru pārvadājumu tirgū.

''''Samat'' ir autobusu pārvadājumu uzņēmums, kas tirgū darbojas jau vairāk nekā 25 gadus un ir nostiprinājis stabilu pozīciju tirgū. ''Hansabuss'' šeit redz iespēju veicināt ''Samat'' turpmāko attīstību. (..) Mēs plānojam turpināt paplašināties Igaunijā un, ja radīsies atbilstoša iespēja, arī plašākā Baltijas mērogā,'' klāstīja Tammis.

''Samat'' apkalpo dažādus komerciālus, rajona un pašvaldību maršrutus Harju apriņķī, kā arī piedāvā čartera pakalpojumus. Plānots, ka Samat apgrozījums 2016. gadā sasniegs aptuveni trīs miljonus eiro. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 80 cilvēku, tā autobusu parkā ietilpst 51 autobuss, tostarp 35 standarta izmēra autobusi un 16 mikroautobusi. Šā darījuma rezultātā ''Hansabuss'' uzņēmumu grupas ikgadējais apgrozījums pārsniegs 20 miljonus eiro, darbinieku skaits pārsniegs 500, bet autobusu parkā ietilps vairāk nekā 320 vienību.

Darījuma īstenošanā pircēju konsultēja investīciju banka ''Michel Capital'' un juridiskais birojs ''Fort'', savukārt pārdevēju konsultēja juridiskais birojs ''Sorainen''. Abas puses ir vienojušās neizpaust darījuma vērtību.

''Hansabuss'' grupā ietilpst mātesuzņēmums AS ''Hansabuss'' un tā meitasuzņēmumi - AS ''Hansa Bussiliinid'', AS ''Samat'', SIA ''Hansabuss Latvia'', SIA ''Tukuma Auto'' un SIA ''Tutransauto''. Savukārt ''Hansabuss'' ietilpst holdingā ''Hansa Group'' (''NTH Holding OÜ''), kam pieder arī autonomas uzņēmumi ''Hansarent OÜ'' un ''Baltic Mobility OÜ'', kā arī ''Iveco'' un ''Iveco Bus'' transportlīdzekļu tirdzniecības un apkopes uzņēmums AS ''lv Pluss''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!