Foto: stock.xchng
Latvijā bāzētā "PrimeraAir" atvērusi trīs jaunas bāzes Eiropā un nākamgad sāks izpildīt starpkontinentālos reisus uz Ziemeļameriku, pavēstīja uzņēmumā.

Jaunās bāzes atvērtas Londonā, Parīzē un Birmingemā, lai 2018. gada aprīlī sāktu lidojumus uz Ņujorku un Bostonu. Vasaras beigās iecerēts atklāt vēl divus transatlantiskos galamērķus.

"Esam ļoti lepni un priecīgi, izziņojot jaunos galamērķus un bāzes stacijas. Ar jaunajām "Airbus A321neo" nodrošināsim lidojumus maršrutos, kuros ierasts izmantot platfizelāžas lidmašīnas," pauda "PrimeraAir" komercdirektore un viceprezidente Anastasija Višņakova.

Lidojumi uz ASV tiks sākti 2018. gada aprīlī un būs pieejami visu gadu. No visām Eiropas bāzes stacijām "PrimeraAir" katru dienu nodrošinās lidojumus uz Ņujorku, bet četras reizes nedēļā - uz Bostonu. No šodienas biļetes jau nopērkamas.

Tuvākajos divos gados "PrimeraAir" plāno tālāk paplašināt galamērķu tīklu, pateicoties 20 jauniem "Boeing MAX 9" gaisa kuģiem.

"PrimeraAir" dibināta 2004. gadā Islandē un sākotnēji nodrošināja čartera lidojumus, sadarbojoties ar tūrisma operatoriem Skandināvijā. Mainoties aviācijas tirgum un pieprasījumam, uzņēmums 2014. gadā veica būtisku restrukturizāciju. Tās gaitā tika apvienota visu Ziemeļu valstu darbība, uzņēmuma galvenā mītne no Dānijas tika pārcelta uz Rīgu, bet bizness paplašināts ar lidojumu tiešo pārdošanu un aktīvu zemo cenu aviopārvadājumu biznesa nišas iekarošanu.

Rīgā uzņēmums nodarbina teju 100 cilvēku, no Latvijas tiek vadītas "Primera Air Scandinavia" flote. "PrimeraAir" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem, izmantojot astoņus jaunākās paaudzes "Boeing" lidaparātus. Septiņas lidmašīnas tiek izmantotas lidojumos no Dānijas, Zviedrijas, Islandes, Somijas un Norvēģijas. Viens lidaparāts tiek izīrēts citiem operatoriem.

Uzņēmums ietilpst koncernā "Primera Travel Group", ko veido vadošie tūrisma operatori Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Islandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!