Britu tehnoloģiju izpētes kompānija The Center for Process Innovation (CPI) uzskata, ka ar savu jaunāko izgudrojumu ir spēruši soli nākotnes aviācijas virzienā. Viņi vēlas ieviest lidmašīnas bez logiem, bet salonu izklāt ar īpaši plāniem skārienjūtīgiem ekrāniem, kuros varēs gan rādīt brīnišķīgas ainas, gan skatīties filmas, lasīt e-pastus vai projicēt to, kas redzams aiz borta. Protams, šis izgudrojums neatvieglos braucienu tiem, kam bail no augstuma vai lidošanas, jo displeji rada ilūziju, it kā pasažieri sēdētu gaisā, bez jebkādiem palīglīdzekļiem.

Idejas autori skaidro, ka šādas lidmašīnas ļaus pilnībā izbaudīt lidojumu, jo būs iespējams imitēt gan dienas gaismu, gan brīnišķīgus saulrietus un skaidras nakts debesis, tādējādi pasažieriem pārciest  garus braucienus caur dažādām laika joslām būs vieglāk. Pasašieri, kas sēdētu pie "loga", šādā lidmašīnā varētu izvēlēties, kādu skatu grib redzēt.

Foto: Publicitātes foto

Uzlabojums būtu arī funkcionāls, jo lidmašīnas iluminatori rada papildu svaru gaisa kuģim, bet, būvējot lidmašīnu bez logiem, tā kļūtu ievērojami vieglāka, kā arī viengabalainas sienas būtu izturīgākas un tās būtu iespējams būvēt plānākas, teikts CPI mājaslapā www.uk-cpi.com. Turklāt pasažieriem tas nozīmētu zemākas lidojuma izmaksas un vairāk vietas.

Šis projekts vēl ir tikai dizaina izstrādes stadijā, bet tā attīstītāji cer, ka tuvāko desmit gadu laikā spēs radīt pirmo komerciālo lidaparātu bez logiem, raksta The Daily Mail.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!