Foto: LETA
Starptautiskās lidostas "Rīga" valdi palielinās līdz pieciem valdes locekļiem pašreizējo četru vietā, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" teica lidostas "Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

Viņš norādīja, ka katrs valdes loceklis būs atbildīgs par konkrētu jomu un jaunā valdes locekļa pārziņā būs iepirkumi.

Kanels arī stāstīja, ka ir izstrādāts konkursa nolikums un apstiprināta konkursa komisija. Tajā strādās lidostas padome, Satiksmes ministrijas (SM) Aviācijas departamenta direktors Arnis Muižnieks, "Latvijas Gaisa satiksmes valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Konkursu uz vakantajām vietām lidostas valdē – valdes priekšsēdētāja amatu un diviem valdes locekļu amatiem plānots izsludināt piektdien, 29. jūlijā. Kanels izteica cerību, ka jau septembra laikā varētu tikt apstiprināta jaunā valde.

Lidostas "Rīga" padome 18. jūnijā izvērtējot uzņēmuma audita ziņojumu, nolēma atsaukt no kompānijas valdes tās priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli – Ilmāru Upenieku. SM attiecīgo padomes lēmumu pēcāk apstiprināja.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka lidostas iekšējā auditā konstatēti korupcijas, valsts amatpersonas ētikas neievērošanas, kā arī nelikumīga un nelietderīga finanšu izlietojuma riski. Par vienu no piemēriem minēts 700 tūkstošu eiro vērtais līgums ar būvkompāniju "Velve", kura valdē 2014. gadā darbojies arī lidostas "Rīga" valdes loceklis Upenieks. Audits norāda uz interešu konflikta risku.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!