Foto: LETA
Starptautiskās lidostas "Rīga" oktobra beigās darbu sākušais valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs atkāpjas no amata, pavēstīja uzņēmumā.

Jurjevs ceturtdien iesniedzis paziņojumu par atkāpšanos no amata.

Pārējie lidostas valdes locekļi turpina pildīt pienākumus, nodrošinot lidostas "Rīga" darbības nepārtrauktību.

Lidostas "Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Kanels pauda, ka viņam šāds Jurjeva solis bija pārsteigums un nav zināmi iemesli, kāpēc lidostas vadītājs nolēmis tā rīkoties. Piektdien, 13. janvārī, notiks lidostas "Rīga" padomes ārkārtas sēde, kurā paredzēts lemt par uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju, kā arī par tālāko darbību un jauna konkursa izsludināšanu.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un lidostas kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa bija pārsteigti par šādu lēmumu, vienlaikus nezinot tā iemeslus.

Jurjevs lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts oktobra beigās. Pēc lidostas pārstāvju paustā, Jurjevam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze starptautiskā biznesa vidē. Sākotnēji starptautisko pieredzi viņš ieguvis, strādājot par ASV fonda "International Executive Services Corps" direktoru. Viņš bijis arī IBM Latvijas biroja vadītājs un "Telenor Media" grupai piederošo uzņēmumu SIA "Interinfo Latvija" un SIA "Baltic Delfi Internet Search" direktors.

Jurjevs strādājis arī par "Telenor Media" grupas projektu vadītāju Maskavā, veicot divu grupas uzņēmumu darbības konsolidāciju. Kopumā uzņēmumā bija nodarbināti apmēram 400 darbinieki. Savukārt Norvēģijā bāzētajā uzņēmumā "Telenor Media Holding" viņš ieņēma biznesa attīstības menedžera amatu. Šajā uzņēmumā Jurjevs izstrādāja biznesa stratēģiju, ieviešot to septiņos grupas uzņēmumos Baltijas valstīs, Austrumeiropā un NVS.

Vienlaikus Jurjevs darbojies dažādās sabiedriskajās organizācijās, kas veic aktīvu starptautisko sadarbību. Viņš bija Latvijas Noguldījumu garantiju fonda valdes loceklis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrības valdes loceklis. Jurjevs ir Latvijas Ekonomikas attīstības fonda biedrs un biedrības "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls" valdes loceklis.

Atbilstoši datubāzes "Firmas.lv" informācijai iepriekš viņš ieņēmis amatus konsultāciju kompānijā "Athena Consulting", SIA "Mediate", kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrībā, nu jau likvidētajā partijā "Jaunlatvija", SIA "Baltic Internet Search" un citos uzņēmumos.
Kāda Armanda Jurjeva vārds figurē arī tā sauktajos Panamas papīros, kur viņš minēts kā Britu Virdžīnu salās reģistrētā uzņēmuma "Kingsrose Books Corporation" akcionārs.

Stājoties jaunajā amatā 31. otkobrī, Jurjevs deklarēja parādsaistības 169 268 eiro apmērā, kā arī izsniegtus aizdevumus kopumā 138 900 ASV dolāru apmērā.

Jurjevs bezskaidrā naudā oktobra beigās bija uzkrājis 13 272 eiro. Vienlaikus viņa īpašumā bija 2845 kapitāldaļas 2845 eiro vērtībā SIA "Athena Consulting", 1423 kapitāldaļas 1423 eiro vērtībā SIA "AA partneri", kā arī 133 akcijas 189 eiro vērtībā AS "Latvijas Gāze". Tāpat lidostas vadītājam piederēja 1000 kapitāldaļas 1000 eiro vērtībā Kiprā reģistrētā uzņēmumā "Kingsblue Publishing Limited".

Oktobra beigās Jurjeva īpašumā bija 2000. izlaides gada motorlaiva "RYDS 515 GTX", 2000. izlaides gada piekabe-transporta laivu vedējs "AKU 750 VL", kā arī 2002. izlaides gada motocikls "Suzuki VL1500".

Tāpat viņa īpašumā oktobra beigās bija vairāki zemes gabali Lielupes un Engures pagastā un dzīvoklis Rīgā, savukārt kopīpašumā - zemes un ēkas nekustamais īpašums Lielupes pagastā, kā arī zemes un ēkas nekustamais īpašums Rīgā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Jurjevs 2008. gadā kandidēja uz Latvijas Televīzijas ģenerāldirektora amatu. Toreiz šim amatam tika izvēlēts Edgars Kots. Savukārt 2009. gadā Jurjeva vārds izskanēja saistībā ar kandidēšanu uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!