Foto: Publicitātes foto
Olaines loģistikas parku SIA "Olaines Logistics Park" nopircis uzņēmums SIA "Olaines Logistics", kas pieder Igaunijas investīciju kompānijai "United Partners Property OÜ". Iepriekš loģistikas parka īpašnieks bija Lietuvas uzņēmums.

Šī gada novembra beigās uzņēmums "Olaines Logistics" saņēma 21,28 miljonu eiro bankas "Luminor" līdzfinansējumu, lai iegādātos Olaines loģistikas parku "Olaines Logistics Park", informē banka. Finansējuma saņēmējs "Olaines Logistics" pieder Igaunijas investīciju kompānijai "United Partners Property OÜ".

"Vadošā Baltijas pārtikas mazumtirgotāja reģionālās izplatīšanas centra iegādāšanās ir stabila investīcija. Peļņa ir neliela, bet paredzama un jau pārbaudīta," paziņojumā medijiem raksta "United Partners Property OÜ" finanšu direktors Sīms Silds.

Silds atzīmē, ka gandrīz 90% "Olaines Logistics Park" ienākumu veido divi multinacionāli uzņēmumi, kuri izveidojuši spēcīgus zīmolus un iekarojuši stabilu pozīciju vietējos tirgos. Abi īrnieki izmanto šīs telpas jau gandrīz 10 gadu, un īres līgumi pagarināti vairākas reizes, pēdējais – šogad. Tas ir labs rādītājs loģistikas centra telpām un atrašanās vietai un ļauj investoriem izdarīt secinājumus, ka nomas termiņu pagarinājumi turpināsies.

"Olaines Logistics Park" 2016. gadā strādāja ar 3 558 765 eiro apgrozījumu un 651 585 eiro peļņu, liecina "Lursoft" datubāzes informācija.

Līdz šā gada novembra beigām "Olaines Logistics Park" īpašnieki bija Lietuvas uzņēmums "ME HOLDING NT" UAB .

Olaines loģistikas parka komplekss sastāv no divām ēkām, kurās izvietotas augstākās klases noliktavu un biroju telpas. Kopējā platība ir 37 000 kvadrātmetru, un telpās iespējams nodrošināt visus svarīgākos temperatūru režīmus ēdiena un citu produktu uzglabāšanai.

"United Partners Property OÜ" ir 2013. gadā izveidotā uzņēmuma "United Partners Group" nekustamā īpašuma investīciju kompānija, kas savu un klientu kapitālu investē nekustamā īpašuma attīstībā un pārvaldīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!