Foto: LETA

Gadiem ilgušie Latvijas politiķu un uzņēmēju mēģinājumi tikt pie Ķīnas kravu pārvadājumiem, šķiet, sāk īstenoties. Vismaz tā sola uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) prezidents, atzīstot, ka no vizītes Ķīnā Latvijas delegācija esot atgriezusies ar ļoti labām ziņām, svētdien ziņo LTV.

"Ja viss izdosies, kā plānots, tad jau šogad no Ķīnas uz Rīgas ostu tiks organizēts pirmais kravas vilciena sastāvs. Tie varētu būt ap 30 vagoni," LTV sacījis LDz prezidents Edvīns Bērziņš

"Tas gan vēl būs tikai testa brauciens. Taču turpmāk iecerēts kravas sūtīt ikdienas režīmā," atzina Bērziņš. "Es teiktu, ka šajā brīdī mēs esam tālāk, nekā jebkad nonākuši. Un mums vienkārši nav cita ceļa – šī iespēja ir jāizmanto!"

LDz vadītājs priecājas par pagājušajā nedēļā Pekinā parakstīto nodomu protokolu starp Latvijas un Ķīnas dzelzceļa kompānijām. Ja līdz šim veda tikai atsevišķus konteinerus, tad tagad tas būtu vesels vilciens katru dienu. "Jau nākamā gada laikā varētu būt šie regulārie vilcienu reisi," piebilda Bērziņš.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Bērziņš un Ķīnas dzelzceļu vadītājs Šens Guangzu Ķīnā parakstīja nodomu protokolu par sadarbību vilciena "Ķīnas dzelzceļa ekspresis" ("China Railway Express") attīstīšanā no Ķīnas uz Eiropu.

Dzelzceļu vadītāji arī vienojās organizēt pirmo nokomplektēto izmēģinājuma vilcienu no Ķīnas uz Latviju līdz šā gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!