Otrdien "Rail Baltica" detalizētās izpētes uzņēmuma "RB Latvija" vadība sabiedrībai atskaitās par jaunbūvējamā Eiropas sliežu platuma dzelzceļa "Rail Baltica" projekta sākotnējās sabiedriskās apspriešanas rezultātiem. Portāls "Delfi" sadarbībā ar aģentūru LETA piedāvā teksta un video tiešraidi no notikuma vietas.

"RB Latvija" informēs par sākotnējās sabiedriskās apspriešanas rezultātiem – saņemtajiem priekšlikumiem no Salacgrīvas, Limbažu, Sējas, Inčukalna, Ropažu, Mārupes, Olaines, Garkalnes, Stopiņu, Salaspils, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Bauskas novadu un Rīgas pilsētas pašvaldību iedzīvotājiem un turpmāko darbu gaitu, plānojot "Rail Baltica" trasi Latvijā.

Kā ziņots, vairāku novadu iedzīvotāji un pašvaldības, īpaši Mārupes pašvaldība, iebilduši un pauduši neapmierinātību saistībā ar "Rail Baltica" projektu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V ) tikšanās laikā ar Mārupes novada domes priekšsēdētāju Bojāru apsolījusi uzrunāt Satiksmes ministrijas pārstāvjus, pārrunājot jautājumus par dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" atzara virzīšanu Mārupes novada teritorijā.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta izmaksām. Februārī iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!