Foto: LETA

Rīgas brīvostas valdē ieceltie valsts pārstāvji rosina atbrīvot no amata ostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā.

Valsts pārstāvji, konstatējot, ka Rīgas Brīvostas valdes apstiprinātais rīcības plāns netiek pildīts noteiktajos termiņos, un tā izpilde jānodrošina Brīvostas pārvaldniekam, ceturtdien, 4.septembrī, lūguši sasaukt ārkārtas valdes sēdi un lemt par Loginova atbrīvošanu.

Ministrijā norāda, ka pārvaldnieks nav noteiktajos termiņos ievērojis Krievu salas projekta rīcības plānu, kā rezultātā jau otro reizi atbildīgajām iestādēm radot pamatu apturēt Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu projektam. "Leonīds Loginovs savā darbībā nav spējis nodrošināt valdes pieņemto lēmumu izpildi noteiktajos termiņos, radot brīvostai jaunus finanšu riskus," teikts paziņojumā.

Rīgas ostas valdē ir astoņi valdes locekļi: četri attiecīgās pašvaldības pārstāvji un četri Ministru kabineta iecelti pārstāvji — ekonomikas, finanšu, satiksmes un vides ministru izvirzīti pārstāvji. Valdes priekšsēdētājs ir Andris Ameriks (GKR), Valdes priekšsēdētāja vietniece - Džineta Innusa. Savukārt valdes locekļi ir Rolands Arturs Bebris, Baiba Bāne, Ģirts Greiškalns, Ivars Jakovels, Mihails Kameņeckis un Nils Ušakovs.

Loginova krēsls šūpots ir jau arī iepriekš. Pērn, 2013.gadā, aktualizējās jautājums par nepieciešamām izmaiņām ostu pārvaldībā, jo Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatēja, ka Rīgas brīvostā laikā no 2009. līdz 2011. gadam neatbilstošas un nesaimnieciskas rīcības rezultātā radīti zaudējumi vai nepamatotas rīcības ar finanšu līdzekļiem kopsummā par vairāk nekā 41 miljonu latu. Tomēr toreiz Logivons amatu nezaudēja.

Savukārt, ja netiks īstenots Krievu salas projekts, tad Latvija var zaudēt 65 miljonus Eiropas naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!