Foto: DELFI

Sākušies būvdarbi autoceļa Rīga–Liepāja posmā no Apšupes pārvada pār dzelzceļu līdz Anneniekiem Tukuma un Dobeles novados, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Līdz ar ceļa nostiprināšanu, tur tiks atjaunoti arī tilti pār Bērzi un Bērzupīti. Būvprojektu izstrādāja SIA "Projekts 3", bet būvdarbi uzticēti SIA "Strabag". Projekta līgumcena ir 9,793 miljoni eiro, šos darbus līdzfinansē ES Kohēzijas fonds, bet būvdarbiem paredzētas 270 kalendārās dienas.

Autobraucējiem jārēķinās, ka satiksme remontdarbu posmā tiek organizēta ar ceļa zīmēm un braukšanas ātrums ir ierobežots līdz 70 un 50 km/h. Būvobjekta šķērsošanai pašreiz ir nepieciešamas aptuveni 20 minūtes. Darbus izvēršot, satiksme tiks regulēta ar astoņiem luksoforiem un būs jārēķinās ar ievērojami ilgāku ceļā pavadīto laiku.

Kopumā šogad Liepājas šosejā remontdarbi plānoti 57,3 kilometru garā posmā. Rudenī beigs ceļa pastiprināšanas darbus posmā no Durbes līdz Grobiņai, kā arī Apšupes ceļa pārvada pār dzelzceļu pārbūvi. Paredzams, ka vēl šajā sezonā būvdarbi tiks uzsākti arī posmā no tilta pār Lielupi pie Kalnciema līdz krustojumam ar Jelgavas–Tukuma ceļu.

Remontdarbu ietvaros tiks rekonstruēts arī tilts pār Lielupi, darbu laikā tilts tiks pilnībā slēgts satiksmei un tā apbraukšanai tiks izbūvēts pagaidu tilts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!