Foto: AFI
Savulaik par oligarhiem dēvētie ietekmīgie politiķi Ainārs Šlesers un Andris Šķēle likuši kopā līdzekļus un iesaistījušies vērienīga loģistikas uzņēmuma izveidē.

Šlesers intervijā LTV raidījumā "1:1" atzina, ka šobrīd strādā pie vērienīga loģistikas uzņēmuma izveides, kurš varētu kļūt par vadošo visā Baltijā.

Šlesers šim projektam uzrunājis Šķēli un projekta izveidē abi iesaistījušies ar uzņēmumu "Regma 101". Šleseram uzņēmumā pieder 60%, Škēlem - 40% kapitāldaļu. Noprotams, ka šim loģistikas projektam ir piesaistīti arī citi biznesa partneri.

"Plānojam izveidot lielu loģistikas kompāniju, kas strādās gan uz austrumiem, gan rietumiem, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā. Šis uzņēmums līdz gada beigām strādās ar pilnu jaudu un tas pelnīs lielāko naudu ārpus Latvijas," skaidroja Šlesers.

Viņš uzsvēra, ka Šķēle šajā projektā piedalās ar saviem resursiem. Šlesers viņu esot uzaicinājis, jo ekspremjeram ir labas zināšanas un viņš ir pieredzējis uzņēmējdarbībā.

Šlesers arī uzsvēra, ka viņš un Šķēle nav un nekad nav bijuši oligarhi. Vienīgais oligarhs bijis kādreizējā laikraksta "Diena" redaktore Sarmīte Ēlerte, savu jau gadiem atkārtoto salīdzinājumu arī šoreiz LTV raidījumā atgādināja Šlesers.

Jau ziņots, ka bijušie politiskie konkurenti Šķēle un Šlesers pirms 10. Saeimas vēlēšanām apvienoja spēkus, izveidojot politisko apvienību "Par labu Latviju", kura gan ieguva tikai astoņus deputātu mandātus Saeimā.

Abi pirms ienākšanas politikā bija darbojušies biznesā un savas politiskās karjeras laikā iemantojuši oligarhu slavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!