Tallinas lidostā atklāts 5230 kvadrātmetru liels biznesa klases lidmašīnu apkalpošanas komplekss, kas pēc lidostas informācijas esot lielākais Baltijā. Projektā ieguldītas investīcijas aptuveni 5 miljonu eiro apmērā. Angārā ietilpstot astoņas vidējās klases lidmašīnas un viena Boeing 737 lieluma lidmašīna.

"Uzņēmējdarbības vides attīstīšana prasa daudzpusīgu infrastruktūru," atklāšanas pasākumā atzīmēja Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministre Urve Palo. "Aviācijai ir liela nozīme Igaunijas dzīvē, tai ir jāpievērš liela uzmanība. Biznesa aviācija daudziem uzņēmējiem piedāvā alternatīvu tādos gadījumos, kad regulārie reisi nelido pietiekami ātri. Es ticu, ka līdz ar to Igaunija sev nodrošinās jaunas investīcijas un darbavietas," prognozējusi ministre.

Kompleksu no Tallinas lidostas iznomās uzņēmums "Panaviatic", kas ir 2008. gadā dibināta privāta aviokompānija, kas atrodas Tallinā un nodarbojas ar biznesa aviāciju. "Panaviatic" ir aktīva EBAA (Eiropas Biznesa aviācijas asociācijas) un NBAA (Nacionālās biznesa aviācijas asociācijas) dalībniece. Uzņēmuma rīcībā atrodas sešas lidmašīnas "Bombardieri Learjet".

"Uzņēmējdarbības vides attīstīšana prasa daudzpusīgu infrastruktūru," atklāšanas pasākumā atzīmēja Igaunijas Ekonomikas un komunikāciju ministre Urve Palo. "Aviācijai ir liela nozīme Igaunijas dzīvē, tai ir jāpievērš liela uzmanība. Biznesa aviācija daudziem uzņēmējiem piedāvā alternatīvu tādos gadījumos, kad regulārie reisi nelido pietiekami ātri. Es ticu, ka līdz ar to Igaunija sev nodrošinās jaunas investīcijas un darbavietas," norādījis Palo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!