Pirmdien uz vairākiem tiltiem valstī sākti remontdarbi, kā arī atsākti ziemas sezonā pārtrauktie tiltu pārbūves darbi, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Reģionālā ceļa Aizkraukle–Jēkabpils (P76) 41,7. kilometrā sāksies darbi uz tilta pār Pelīti. Darbus veiks SIA ''Viadukts'', un to izmaksas lēšamas 405 tūkstošu eiro apmērā. Plānots, ka tilta remontdarbi tiks pabeigti šī gada rudenī. Tilts pār Pelīti būvēts 1963. gadā un kopš tā uzcelšanas būtiski remontdarbi uz tā nav veikti.

Pēc ziemas pārtraukuma tiks atsākti darbi uz tilta pār Vircavu, reģionālā autoceļa Jelgava–Staļģene–Code (P94) trešajā kilometrā. Darbus veic uzņēmums SIA ''Rīgas tilti'', un to līgumcena ir 1,175 miljoni eiro. Arī šo remontu plānots pabeigt rudenī. Pēc būvdarbu pabeigšanas satiksme tiks nodrošināta pa jaunu tiltu, bet esošais kļūs par gājēju tiltu, skaidroja LVC.
Tilts pār Vircavu būvēts 1927. gadā ar mūsdienu prasībām neatbilstošu brauktuves gabarītu un savulaik tam veikts vien kosmētiskais remonts.

Tāpat tiks turpināti pērn iesāktie pārbūves darbi uz tilta pār Istru vietējās nozīmes ceļa Pakalni–Lauderi–Ploski (V517) 22,4. kilometrā. Šis tilts nav remontēts kopš tā uzbūvēšanas 1959. gadā. Tagad remontdarbus pēc pārtraukuma atsāks SIA ''Tilts''. Būvdarbu izmaksas ir 560 tūkstoši eiro, un tos plānots pabeigt šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!