Foto: stock.xchng
Alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Latalko" apgrozījums pērn bija 25,2 miljoni eiro, pieaugot par 13% salīdzinājumā ar 2012.gadu, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Latalko" pērn strādāja ar peļņu 10 698 eiro, kas gan samazinājusies par 164 501 eiro salīdzinājumā ar 175 199 eiro peļņu 2012.gadā.

Latvijā pašreizējā ekonomiskā situācija un nodokļu likumdošana uzņēmējdarbībai nav labvēlīga, tomēr uzņēmums ir spējis gadu pabeigt ar peļņu, norādīts vadības ziņojumā.

Gan pērn, gan šogad uzņēmuma attīstību ietekmē ne tikai pašreizējā ekonomiskā situācija Latvijā, bet visā pasaulē, kas samazina patērētāju pirktspēju. Galvenais ietekmējošais faktors ir mainīgā, neprecīzi izskaidrotā un augstā nodokļu likumdošana.

SIA "Latalko" plāno regulāri sekot līdzi tirgus un ekonomiskajai situācijai ne tikai valstī, bet arī pasaulē un veiks visas nepieciešamās darbības, lai uzņēmums arī turpmāk strādātu ar peļņu. Vairumtirgotājs paredzējis ja ne palielināt, tad vismaz censties noturēt savu tirgus daļu, minēts vadības ziņojumā.

SIA "Latalko" dibināta 2004.gadā ar pamatkapitālu 85 372 eiro.

Uzņēmuma īpašnieki ir Aleksandrs Morozs (26%), Grigorijs Vovks (25%) un Viktors Karbanovs (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!