Foto: DELFI
Populārākā Latvijas interneta vietne janvārī bijusi "Inbox.lv", otrs iecienītākais ir ziņu portāls "Delfi.lv", bet trešajā vietā ir sociālais tīkls "Draugiem.lv", liecina interneta izpētes uzņēmuma "Gemius" jaunākie dati. Janvārī auditorijas pieaugumu piedzīvojuši gandrīz visi Latvijas lielākie interneta resursi.

Analizējot interneta lapu apmeklējumu no datoriem, "Inbox.lv" ir pirmajā vietā ar 763 300, otrajā vietā ir ziņu portāls "Delfi.lv" ar 732 100, bet trešajā - sociālais tīkls "Draugiem.lv" ar 632 200 apmeklētājiem.

Arī iepriekšējā mēnesī - decembrī - līderu trijnieks bijis tāds pats.

Interneta izpētes uzņēmums "Gemius" mainījis apmeklētāko interneta portālu pētīšanas metodoloģiju, segmentējot tos lietotājus, kas interneta vietnes apmeklē, izmantojot mobilās ierīces un tos – kas internetā "sērfo" datorā. Datus par populārākajām vietnēm, ko lietotāji apmeklē no savām mobilajām ierīcēm, "Gemius" sola publiskot martā.

"Sekojot interneta patēriņa tendencēm, mēs esam veikuši nozīmīgu soli pretī pārejai uz multi platformu mērījumu. Šis ir būtisks atskaites punkts visā interneta reklāmas nozares attīstībā. Reklāmas industrijai tas nozīmē daudz precīzākus datus gan par tiem lietotājiem, kas internetu lieto no datora, gan arī sniegs iespēju redzēt statistiku par strauji augošo mobilā interneta lietotāju auditoriju un palīdzēs optimālāk plānot un pielāgot kampaņu risinājumus attiecīgajai videi," jauno pētījuma pieeju komentē Gemius Latvia vadītājs Kaspars Driķis.

Viņš uzsver, ka arī mediji jau laicīgi varēs saņemt informāciju, kas ļaus attiecīgi plānot, optimizēt un efektīvi izmantot savu noliktavu.

Tops veidots, balstoties uz 15-74 gadus vecas auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datoru. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas novembrī piedalījās "gemiusAudience" pētījumā. Tas tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!