Foto: LETA

Viesnīcā "Rīga" šobrīd norit rekonstrukcijas darbi, un 2015.gada nogalē tajā paredzēts atklāt starptautiskā tīkla "Kempinski Hotels" pieczvaigžņu viesnīcu.

Kā portālu "Delfi" informē projekta finansētāja "Swedbank", hotelī būs 140 numuriņi un deviņi "ekskluzīvi apartamenti". Viesnīcas nosaukums būs "Grand Hotel Kempinski Riga".

Viesnīcas rekonstrukcijā kopumā plānots ieguldīt aptuveni 30 miljonus eiro, piesaistot "Swedbank" finansējumu 20 miljonu eiro apmērā.

Viesnīcas īpašnieks ir Gagiks Carukjans - Armēnijas uzņēmējs un politiķis, kurš šajā valstī tiek uzskatīts par oligarhu.

"Vēsturiski viesnīca "Rīga" bija pilsētas "Grand Hotel" un mūsu mērķis ir atgriezt iepriekšējo popularitāti, bet jau pilnīgi jaunā luksusa klases standartā. Mūs piesaistīja šī ēka un tās atrašanās vieta pilsētā. Ēka ir būvēta pagājušā gadsimta 50.gados, tā bija ļoti sliktā stāvoklī un šobrīd mēs veicam kapitālo remontu un restaurāciju", viņš skaidro.

Restaurētajā viesnīcā atradīsies arī SPA centrs, konferenču zāles, restorāni un bāri un jumta terase ar skatu uz Latvijas Nacionālo operu.

"Kempinski Hotels" ir starptautiska viesnīcu ķēde, kas 1897.gadā dibināta Berlīnē. Šajā ķēdē šobrīd ietilpst vairāk nekā 70 viesnīcas Eiropā, Vidējos Austrumos, Āfrikā, Dienvidamerikā un Āzijā, tostarp viesnīca Lietuvā, Viļņā, kas tika atklāta 2012.gadā.

Kā vēstīts, viesnīcas pārdošanas darījums notika 2011.gadā. Tās iepriekšējais īpašnieks Venjamins Gurevičs Carukjanam deva 30 miljonu latu vērtu ķīlu.

Viesnīca tika pārdota Carukjana holdingam "Multi Group", kurā atrodas arī  vīna, konjaka un degvīna kombināts "Ararat", Abovjanas alus kombināts "Kotaik", Erevānas ķīmijas un farmācijas firma, mēbeļu salonu ķēde "Mek", uzņēmums "Multi Rest House" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!