Foto: LETA
Autotransporta direkcija (ATD) nepārsūdzēs Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu, kas aizliedz slēgt iepirkuma līgumu par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē „Centrs-1”, informē ATD.

Tiesvedība starp divām valsts institūcijām esot uzskatāma par nelietderīgu. Tiesāšanās vietā ATD lūgs uzraudzības biroja ekspertiem sniegt ieteikumus, kā turpmāk korekti piemērot prasības, kas attiecas uz autobusu ietilpību. Līdz šim direkcija minētās prasības noteica, pamatojoties uz statistikas datiem un reisu noslodzes analīzi, jo pasažieru plūsmas intensitātei pielāgoti transportlīdzekļi ir būtisks faktors saimnieciskai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai.

Uzraudzības biroja lēmums pieņemts, pamatojoties uz konkursa dalībnieku iesniegto sūdzību par pieļaujamo autobusu ietilpību. IUB, izvērtējot šo sūdzību, uzskatīja par nepamatotām konkursa nolikumā ietvertās prasības par maršrutā Rīga-Bauska izmantojamiem autobusiem ar pieļaujamo pasažieru ietilpību 22-40 vietas un uzlika direkcijai par pienākumu pārtraukt konkursu.

Jau iepriekš vēstīts, ka šī gada sākumā ATD izsludināja atklātu konkursu par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus laikā, kamēr norit tiesāšanās starp direkciju un pieciem pārvadātājiem, kuri 2008.gadā zaudēja konkursā par pakalpojumu sniegšanu lotē „Centrs-1”. Savus piedāvājumus konkursam iesniedza trīs pretendenti - „Liepājas autobusu parks”; pretendentu apvienība, kuras sastāvā ir „Tukuma auto”, „AIPS”, „Aizkraukles ATU”, „Autotransporta firma Jūrmala SV” un „Ogres autobuss”; pretendentu apvienība, kuras sastāvā ir „Nordeka”, „Rīgas Taksometru parks”, „Norma-A” un „B- Bus”.

Lotē „Centrs-1” iekļauti 32 dažādi maršruti, kuri pamatā koncentrējas Latvijas vidienē, tostarp maršruti Rīga-Aizkraukle, Rīga-Tukums, Rīga – Bauska, Aizkraukle-Sigulda, Jelgava-Tukums. Patlaban loti „Centrs-1” apkalpo „Jelgavas autobusu parks” un „Liepājas autobusu parks”, ar kuriem ATD pagarināja līgumus, pamatojoties uz ES normatīviem un ievērojot LR Augstākās tiesas Senāta nepārsūdzamo lēmumu, kurā uzvērts valsts pienākums nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!