Foto: PantherMedia/Scanpix
Nebanku kreditētāja AS "4finance" 2014.gadu noslēdza ar 41,26 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 16,8 miljonu eiro peļņu.

Pērno peļņu veido pamatdarbības peļņa 3,5 miljonu eiro apmērā un no ārvalstīs strādājošajām "4finance" meitassabiedrībām dividendēs saņemtie 13,3 miljoni eiro.

Nodokļos Latvijas valsts budžetā uzņēmums pērn samaksāja 8,6 miljonus eiro, teikts "4finance" paziņojumā.

Pērn "4finance" attīstīja interneta pakalpojumus, lai padarītu klientu apkalpošanu un kredītņēmēju novērtēšanu efektīvāku, kā arī nostiprinātu vadošās pozīcijas finanšu sektorā interneta pakalpojumu jomā. Pērn samazinājās uzņēmuma apgrozījums, ko ietekmēja uzņēmuma ieviestās kredītņēmēju novērtēšanas un citas nozares pašregulācijas iniciatīvas, kā arī ieviestie nozares normatīvie regulējumi. Apgrozījuma samazināšanās atbilda "4finance" prognozēm. Pērn uzņēmums turpināja investēt jaunu tirgu apgūšanā un darbības efektivitātes uzlabošanā, informē "4finance".

Ārvalstīs darbojošās "4finance" meitassabiedrības pērn strādāja stabili. No tām "4finance" dividendēs saņēmusi 13,3 miljonus eiro. Pamatdarbības peļņa un ienākumi no dividendēm veido "4finance" kopējo peļņu 2014.gadā.

"Uzņēmums 2014.gadā ir nodrošinājis plānotās darbības apjomus gan Latvijā, gan grupā kopumā. Informāciju tehnoloģiju nodrošināto iespēju un pakalpojumu attīstība bija mūsu attīstības prioritāte. Neskatoties uz jau iepriekš paredzēto apgrozījuma kritumu, salīdzinot ar 2013.gadu, "4finance" gadu noslēdza ar peļņu. To panācām, rūpīgi pārraugot kredītpolitiku un ievērojot finanšu disciplīnu, kā arī pateicoties sekmīgai darbībai ārvalstu tirgos," paziņojumā skaidro "4finance" grupas uzņēmumu finanšu direktors Mārtiņš Baumanis.

Šogad "4finance" turpinās tehnoloģiju, pakalpojumu un interneta platformu attīstīšanu, lai saglabātu vadošās pozīcijas šajā jomā finanšu sektorā. Uzņēmums turpinās izpēti produktu klāsta paplašināšanai, kā arī pētīs jaunus attīstības tirgus.

"4finance" meitasuzņēmumi darbojas vairāk nekā desmit valstīs, uzņēmuma attīstības plāni paredz sākt darbību vairākos jaunos tirgos. "4finance" un tās meitassabiedrības darbojas Latvijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Spānijā, Čehijā, Polijā, Bulgārijā un Gruzijā.

Pērn decembrī tika pieņemts lēmums pārdot meitassabiedrības Lielbritānijā un Kiprā, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"4finance" nodarbina vairāk nekā 1500 darbinieku, no kuriem 230 strādā kompānijas centrālajā birojā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!