Foto: Publicitātes foto
Auto nomas uzņēmums "Transporent" jūlijā atkārtotā nomas tiesību izsolē iegādājies nomas tiesības uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem velosipēdu nomas punktu veidošanai Rīgā, informēja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

"Transporent" izsolē bija vienīgais pretendents un nomas tiesības uz deviņiem zemesgabaliem ieguva par 2175 latiem gadā.

Kā ziņots, velosipēdu novietnēm izvēlēti zemesgabali, kur pērn atradās "BalticBike" nomas velosipēdu novietnes - pie Vaļņu ielas un Kaļķu ielas krustojuma, Vaļņu ielā pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs", pie Pulkveža Brieža ielas un Elizabetes ielas krustojuma, pie Tallinas ielas un Miera ielas krustojuma, kā arī Krišjāņa Valdemāra ielā un pie Mārupes ielas un Mazās Nometņu ielas krustojuma, pie Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojuma, Dzirciema ielas un Jūrmalas gatves krustojuma, kā arī pie Lielvārdes ielas un Brīvības gatves krustojuma.

Pērn izsludinātajā izsolē nomas tiesības uz pieciem gadiem ieguva "airBaltic", kas izsolē bija vienīgais pretendents. Uzņēmums šos zemes gabalus nomāja par kopumā 2395 latiem gadā, taču, sākot ar 2013.gada maiju, "BalticBike" projekts ir slēgts. "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai LETA atzina, ka aviokompānija ar velonomu vairs neplāno nodarboties.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Transporent" nodarbojas ar automašīnu iznomāšanu un pārdošanu.

Uzņēmums pieder četrām privātpersonām, kuras ir arī uzņēmuma valdes locekļi - 45% "Transporent" kapitāldaļu pieder Maratam Blatem, 45% - Harijam Briedim, bet pa 5% - Arnim Jaudzemam un Vitai Štelmaherei. "Transporent" valdes priekšsēdētājs ir Jaudzems.

Kaut arī krīzes gados uzņēmuma apgrozījums ir krities, uzņēmums pēdējos vismaz astoņus gadus strādājis ar peļņu, un 2012.gadā apgrozījums atkal palielinājies. 2012.gadā "Transporent" strādājis ar 5,19 miljonu latu apgrozījumu un 110 000 latu peļņu, 2011.gadā apgrozījums bijis 4,99 miljoni latu, peļņa - 76 600 latu. 2010.gadu "Transporent" noslēdza ar 5,05 miljonu latu apgrozījumu un 150 000 latu peļņu, savukārt 2009.gadā tā apgrozījums bijis 6,94 miljoni latu, peļņa - 120 000 latu. Pirms krīzes, 2008.gadā, uzņēmuma apgrozījums sasniedza 8,9 miljonus latu, bet peļņa - 380 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!