Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu pasludinājusi automašīnu tirgotāja "Viking Motors" vienīgo īpašnieku "Northern Viking", liecina Maksātnespējas reģistra informācija.

"Northern Viking" kreditori no otrdienas viena mēneša laikā var pieteikt savus prasījumus uzņēmuma maksātnespējas administratoram Edgaram Lazdānam.

Otrdien Vidzemes priekšpilsētas tiesa arī paredzējusi lemt, vai pasludināt "Viking Motors" maksātnespējas procesu. Uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu tiesā iesniedza "Northern Viking".

Ne ar "Viking Motors", ne arī ar "Northern Viking" pārstāvjiem līdz šim nav izdevies sazināties, līdz ar to nav zināms, kādu iemeslu dēļ tiesā iesniegti abi maksātnespējas pieteikumi.

Jau ziņots, ka 2010. un 2012.gadā "Viking Motors" vērsās tiesā, lūdzot uzņēmumam pasludināt tiesiskās aizsardzības procesu, taču nesekmīgi, jo šie pieteikumi tika noraidīti.

Saskaņā ar "Lursoft" informāciju "Viking Motors" 2011.gadā strādāja ar 651 tūkstoša latu apgrozījumu, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi pieauga vairākas reizes ‒ līdz 106,7 tūkstošiem latu. Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā paskaidrots, ka zaudējumi galvenokārt ir saistīti ar uzņēmuma pirkuma līgumā paredzētu iepriekšējo īpašnieku parādu samaksu Valsts ieņēmumu dienestam un piegādātājiem. "Northern Viking" savukārt 2011.gadā cieta zaudējumus 62,5 tūkstošu latu apmērā.

"Viking Motors" Komercreģistrā reģistrēts 1993.gada martā, un kompānija kopš 2011.gada 6.aprīļa pieder uzņēmumam "Northern Viking", kura vienīgais īpašnieks savukārt ir Mārtiņš Jakovickis. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju uzņēmums pārstāv "SAAB" automašīnu marku, kā arī ir "Cadilliac", "Corvette" un "Hummer" dīleris Latvijā.

Iepriekš "Viking Motors" nosaukums bija "E&S Auto". Kompānija nosaukumu mainīja 2007.gada aprīlī, kad to iegādājās Igaunijas autotirgotājs "Aktsiaselts Viking Motors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!