Foto: LETA

Latvijā lielākais olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" jauna graudu pārstrādes un uzglabāšanas kompleksa būvniecībā Auces novada Bēnē ieguldīs aptuveni trīs miljonus eiro, informēja kompānijā.

"Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vadims Vlasovs pastāstīja, ka jaunais graudu komplekss Auces novada Bēnē atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā un ļaus kompānijai iegādāties graudus no vietējiem graudkopjiem daudz plašākā apkārtnē. Tādējādi būtiski plānots palielināt graudu pieņemšanas jaudas. Graudu pārstrādes kompleksa būvniecībā tiks investēti aptuveni trīs miljoni eiro. Jaunā kompleksa kapacitāte būs 20 000 tonnas, bet graudu pieņemšanas ātrums būs 300 tonnas stundā.

Vlasovs teica, ka graudu kompleksā pastāvīgi tiks nodarbināti divi darbinieki, bet ražas laikā tajā iecerēts nodarbināt līdz pat astoņiem darbiniekiem. "Ceram, ka no jaunā kompleksa ieguvēji būs arī Zemgales un Kurzemes graudkopji, kuriem graudu novākšanas sezonā vairs nebūs jāmēro tik tāls ceļš līdz graudu nodošanas punktiem. Mūsu jauno graudu kompleksu apzināti esam novietojuši tiešā dzelzceļa līnijas tuvumā un ceram, ka tālākā nākotnē radīsies iespēja graudus no Bēnes uz mūsu Iecavas ražotni transportēt pa dzelzceļu," sacīja Vlasovs. Šodien "Balticovo" graudu pārstrādes un uzglabāšanas kompleksa pamatos svinīgi tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

"Balticovo" būvniecības projekta Bēnē vadītājs Oļegs Petuhovs informēja, ka graudu komplekss atrodas rūpnieciskās apbūves zonā. Taču, lai tas netraucētu Bēnes iedzīvotājus, graudu komplekss ir īpaši pielāgots, lai tā darbība neradītu trokšņus - graudu pieņemšanas bunkuri izpildīs skaņu slāpējošās sienas funkciju. "Balticovo" ieguldījis aptuveni 30 000 eiro īpašos, papildus trokšņu slāpēšanas klusinātājos.

Kompānijā informēja, ka tāpat kā līdz šim darbu turpinās arī esošais graudu pieņemšanas un pirmapstrādes komplekss, kas atrodas "Balticovo" teritorijā Iecavā un kura uzglabāšanas kapacitāte ir 25 000 tonnas.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. "Balticovo" apgrozījums 2015.gadā bija 45,939 miljoni eiro, bet peļņa - 5,576 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!