Foto: DELFI

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" izlēmis izstāties no Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA), par izstāšanās iemeslu minot asociācijas izpilddirektora Jāņa Leļa izteikumus par to, ka cenas celt varētu arī citi lielākie mobilo sakaru operatori, teikts "Bite Latvija" valdes priekšsēdētāja Freda Renčaka parakstītā vēstulē LTA valdei.

Reaģējot uz medijos izskanējušajiem Leļa izteikumiem pēc sakaru operatora "Tele2" lēmuma pacelt mobilo sakaru cenas, "Bite Latvija" izlēmusi izstāties no LTA. Vēstulē teikts, ka Leļa izteikumi bijuši nekompetenti, kā arī pretrunā ar asociācijas biedru interesēm.

"Šāds paziņojums mums bija pārsteigums, jo neesam nedz apsvēruši šādu domu, nedz arī snieguši šāda veida informāciju Leļa kungam. Lai arī vēlāk viņš medijos apstiprināja, ka tas bija viņa personīgais viedoklis, no nozares asociācijas izpilddirektora šāds paziņojums ir nepieņemams. Mūsuprāt, šāda rīcība ir neprofesionāla un pretstatā ar Latvijas Telekomunikāciju asociācijas pamatmērķiem, tā grauj nozari, nevis palīdz attīstīties," norādīja Renčaks.

Lelis "Nozare.lv" izteicās, ka lēmums par izstāšanos no LTA ir katra uzņēmuma iekšējs lēmums. Lai arī "Bite Latvija" no asociācijas izstājusies, tomēr faktiski sadarbība ar šo kompāniju pārtraukta netikšot - asociācijas biedri tāpat tiekoties dažādās nozarei svarīgās sēdēs, kā arī svarīgu jautājumu izskatīšanā tāpat notikšot konsultēšanās ar visām tos skarošajām pusēm, tostarp arī ar "Bite Latvija".

SIA "Latvijas Mobilais Telefons" viceprezidents Ingmārs Pūķis komentārus par Leļa izteikumiem sniegt atteicās, skaidrojot, ka viņa pārstāvētais uzņēmums neesot LTA biedrs un tarifu cenas nekādā gadījumā celt neplānojot.

Patlaban LTA biedru sastāvā no mobilajiem operatoriem ir tikai "Tele2". Asociācijā iestājies arī Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, kā arī ļoti daudzi interneta pakalpojumu piegādātāji.

Jau ziņots, ka pēc atklātībā nonākušās informācijas par "Tele2" plāniem paaugstināt mobilo sakaru cenas LTA izpilddirektors Lelis LTV raidījumā "Rīta Panorāma" izteicās, ka līdzīgi varētu rīkoties arī pārējie mobilo sakaru operatori. Pēc tam gan viņš skaidroja, ka izteicis savu privāto viedokli, nevis pārstāvēja asociāciju.

Pēc Leļa izteikumiem tirgus uzraudzības lietu sākusi arī Konkurences padome, kas piedalījusies arī trešdien notikušajā LTA valdes sēdē.

Uzreiz pēc KP paziņojuma Lelis norādīja, ka bailēs no KP pārējie operatori varētu cenu celšanu maksimāli novilcināt.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru operators "Tele2" no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

11. jūnija LTV raidījumā "Rīta Panorāma" Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis pieļāva, ka Latvijā tarifus varētu celt arī citi lielākie mobilo sakaru operatori.

Iepriekš Lelis atzina, ka viens no iespējamiem iemesliem cenu celšanai ir Eiropas Savienībā noteiktie starpsavienojuma un savienojuma pabeigšanas tarifu griesti. Saistībā ar šiem griestiem Lelis prognozē, ka šogad Latvijas telekomunikāciju nozare varētu piedzīvot apgrozījuma kritumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!