Foto: PantherMedia/Scanpix

Latgales metālapstrādes un mašīnbūves uzņēmums SIA "Zieglera mašīnbūve" uzņēmuma attīstībā un jaunu biznesa projektu sākšanā investēs 2,9 miljonus eiro, informē uzņēmumā.

Finansējums tiks izmantots arī apgrozāmo līdzekļu apjoma palielināšanai, nodrošinot uzņēmuma pāreju uz patstāvīgāku darbību, nodrošinot arī ražotās produkcijas realizācijas funkcijas.

Attīstībai nepieciešamos līdzekļus uzņēmums saņēma no AS "Swedbank".
"Zieglera mašīnbūves" valdes locekle Tatjana Morenko stāsta, ka šis projekts ļaus uzlabot uzņēmuma konkurētspēju un ilgtspēju, kā arī būtiski uzlabos tirdzniecības stratēģiju, palielinot klientu skaitu, piesaistot jaunus projektus un produktus, bagātinot uzņēmuma produkcijas klāstu.

"Tas īstenos mums tik svarīgo mērķi kļūt par plašāka kompleksa lauksaimniecības tehnikas produktu piegādātāju un izlīdzināt ražošanas sezonalitāti, kas savukārt izlīdzinās ražošanas noslogošanu un likviditātes nevienmērību," atklāj Morenko.

Patlaban uzņēmums ražo gan detaļas, gan gala produktus lauksaimniecības sektoram - elektriskos un hidrauliskos rapšu dalītājus un dozētājiekārtas, kukurūzas pļaujmašīnas un pacelšanas iekārtu sastāvdaļas, tās piegādājot tādiem pasaulē zināmiem lauksaimniecības tehnikas ražotājiem kā "Class", "Case", "New Holland", "John-Deere" un "Kuhn".

Kompānija ražo arī kabeļu savienojumus automašīnu drošības spilveniem un parkošanās sensorus, kurus savās automašīnās uzstāda pasaules lielākie auto ražotāji, tostarp "Opel", "Volkswagen", "SAAB", "Renault", "Toyota", "Volvo" un "Ford".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Zieglera mašīnbūve" 2012./2013.gadā apgrozījusi 8,19 miljonus eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2012./2011.gadā, kad apgrozījums bija 8,87 miljoni eiro. Tikmēr peļņa sarukusi par 29% - no 328 775 eiro 2012./2011.gadā līdz 233 671 eiro 2012./2013.gadā. Par 2014./2013.gadu dati patlaban vēl nav pieejami.
Uzņēmums "Zieglera mašīnbūve" darbību Daugavpilī sāka 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 196 905 eiro. "Zieglera mašīnbūve" pilnībā pieder Vācijā reģistrētajai kompānijai "Martin Ziegler GmbH&Co. KG".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!