Foto: F64
Informācijas tehnoloģiju (IT) vairumtirgotāja Austrumeiropā AS "Elko grupa" pērn apgrozījusi 1,27 miljardus dolāru (1,18 miljardus eiro), informēja uzņēmumā.

"Uzņēmuma apgrozījums pērn pieaudzis par 8%, salīdzinot ar 2013.gadu, bet bruto peļņas rādītājs Ukrainas un Krievijas valūtu svārstību rezultātā samazinājās līdz 3,1%, salīdzinot ar 4% 2013.gadā," komentē "Elko grupas" direktors Svens Dinsdorfs.

2015.gadā "Elko grupas" attīstības stratēģija ir virzīta divos virzienos - sekot līdzi aktuālajai un dinamiski mainīgajai situācijai, nostiprināt pozīcijas tirgos, kuros tā jau darbojas, un efektīvāk strādāt ar esošajiem resursiem, kā arī, domājot par jauniem risinājumiem, paplašināt produktu portfeli un attīstīt jomas, kurās nākotnē saskatām perspektīvu - viedtālruņi, tīklu, serveru un datu risinājumi.

Ņemot vērā Krievijas tirgus lielumu un ietekmi uz "Elko grupas" biznesu, 2015.gadā uzņēmums neplāno izaugsmi un prognozē tirgus kritumu, ko centīsies līdzsvarot ar pozitīvu izaugsmi Austrumeiropas un Baltijas tirgū.

AS "Elko grupa" ir viens no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem, kas dibināts 1993.gadā un nodarbojas ar IT vairumtirdzniecību Austrumeiropā. 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 640 miljoni eiro, bet peļņa - četri miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!