"Fazer Grupa" maizes ceptuvē Ogrē investēs piecus miljonus eiro, lai būvētu jaunu ražotni un paplašinātu tagadējo maiznīcu. Izmaiņas skars ražošanu visā Baltijā - pakāpeniski visas ražotnes pilnībā pārcels uz Latviju un Lietuvu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Līne.

"Situācija maizes tirgū ir izaicinoša – izmaksas turpina pieaugt, maizes patēriņš samazinās. Ražošanas jaudas maizes tirgū Baltijā ir lielākas nekā tirgus pieprasījums. Lai nostiprinātu konkurētspēju, Tallinas ceptuves ražošanas līnijas pārcelsim uz Ogres un Kauņas maiznīcām," norāda "Fazer Bakery" biznesa rīkotājdirektors Petri Kujala.

Tallinas ražotni plānots slēgt nākamā gada aprīlī.

Paplašinātā ražotne Ogrē ražos eksportam, kā arī te tiks radīti jauni produkti Baltijas tirgum. Kopumā Latvijā "Fazer" investēs vairāk nekā piecus miljonus eiro. Ogres maiznīcā tiks radītas aptuveni 40 jaunas darbavietas. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt 2015. gada rudenī.

"Fazer Grupas" neto apgrozījums 2013. gadā sasniedza gandrīz 1,7 miljardus eiro, uzņēmumā strādā vairāk nekā 15 tūkstoši darbinieku.

"Fazer Latvija" ir viens no maizes tirgus līderiem, kas strādā ar diviem zīmoliem – "Fazer" un "Druva". Maize tiek cepta ražotnē Ogrē, kas ir viena no tradīcijām bagātākajām maizes ceptuvēm Latvijā. 2013. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 18,41 milj. eiro. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 250 darbinieku, un tas ir lielākais darbadevējs Ogrē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!