Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 17. oktobrī, universālveikals "Stockmann" svin 15 gadu jubileju kopš to 2003. gadā atklāja Rīgas centrā. Portāls "Delfi" caur fotogrāfijām piedāvā ieskatu vēsturē – no veikala būvēšanas līdz tā atklāšanai.

Toreiz pirmos veikala apmeklētājus un darbiniekus sveica radio personība Andris Freidenfelds un modele, TV dīva Dagmāra Legante. Somijas modes preču uzņēmuma ienākšana Latvijā izpelnījās lielu ievērību medijos un sabiedrībā kopumā, jo tas sāka piedāvāt zīmolus un preces, kuras līdz šim Latvijā nebija pieejamas.

Kompānija "Stockmann" ir reģistrēta 1998. gadā, tās pamatkapitāls ir 2,775 miljoni eiro. Tā ir iekļauta Somijas koncernā "StockmannGroup", kas darbojas kopš 1862. gada. Latvijā universālveikals darbojas kopš 2003. gada.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", universālveikala "Stockmann" apgrozījums 2017. gadā bija 48,627 miljoni eiro, bet peļņa – 1,176 miljoni eiro.

Patlaban "Stockmann" koncernu veido aptuveni 500 veikalu 18 valstīs. Tā uzņēmējdarbības virzieni ir mazumtirdzniecība, nekustamie īpašumi un modes veikalu ķēdes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!