Foto: LETA

Investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro, kinoteātrī "Kino Citadele" kinomīļiem radīts īsts brīnums - Baltijā modernākā kinozāle "Scape", otrdien jaunās zāles atklāšanā sacīja "Forum Cinemas" direktors Normunds Labrencis.

Kinozāle "Scape " atradīsies kinoteātra "Kino Citadele" ceturtajā stāvā, līdzšinējās 1. auditorijas vietā, un tā piedāvās pirmo lāzerprojektoru Latvijā un Ziemeļeiropā jaudīgāko daudzdimensiju skaņas sistēmu, kā arī Ziemeļeiropā platāko kino ekrānu, kura garums ir 24 metri.

Labrencis akcentēja, ka vēl nesen, pirms septiņām nedēļām, daudzi šajā auditorijā sekoja līdzi "Oskara" apbalvošanas ceremonijai, bet tagad auditorija ir pārvērtusies līdz nepazīšanai, un tas paveikts 50 dienu laikā.

"Scape " zālē uzstādīts Latvijā pirmais "Barco 4K" lāzerprojektors, kas neļaus palaist garām smalkākās filmu nianses. Jaunā tehnoloģija priecē ar attēla kvalitāti, ļaujot novērtēt dabīgas krāsas, kontrastu proporcijas gan gaišajiem, gan tumšajiem kadriem. Zīmīgi, ka "Barco 4K" lāzeru projektori pasaulē uzstādīti mazāk nekā 100 kinozālēs.

Tāpat jaunajā kinozālē ierīkota Ziemeļeiropā jaudīgākā skaņas sistēma "Dolby Atmos", kas radīta, lai izjustu daudzdimensiju skaņu. Visaptverošu skanējumu, skaņas dzidrumu nodrošinās gar zāles sienām un griestos iebūvētie 87 skaļruņi.

"Scape " zāle pēc sēdvietu skaita ir lielākā Baltijā. Šajā auditorijā skatītājiem pieejamas 600 sēdvietas, no kurām 40 ir īpaši aprīkotas sēdvietas balkonā. Jaunā zāle pārsteigs arī ar krēsliem, jo zāle aprīkota ar "Premium" eko ādas krēsliem, kas ir platāki nekā iepriekšējie, kā arī ergonomiski, skatītājiem sniedzot komforta sajūtu filmas skatīšanās laikā.

Labrencis arī piebilda, ka īpašu noskaņu šīs zāles skatītājiem pirms filmas radīs LED gaismas diodes, kas gar sienām izbūvētas kopumā viena kilometra garumā.

Biļetes uz filmas seansiem jaunajā zālē būs divus eiro dārgākas nekā citās "Kino Citadele" zālēs.

Pirmā filma, kas tiks izrādīta jaunajā zālē, ir "Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma". Tuvākās filmas, kas tiks rādītas šajā zālē, būs "Džungļu grāmata", "Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš" un "Mednieks un ledus karaliene".

Labrencis informēja, ka jaunajā zālē būs iespēja vērot arī operas iestudējumus, jo zālei nav nekādu ierobežojumu filmu vai ierakstu izrādīšanā.

"Scape " ir jauns "Premium Large" formāta kinozāles standarts, ko izstrādājusi Skandināvijas vadošā kinoteātru grupa "Nordic Cinema Group", kurā ietilpst arī "Forum Cinemas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!