Foto: Publicitātes foto
Pašmāju dzērienu ražotājs "Latvijas balzams'' pērn ražošanā izmantojis 131 tonnu dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu, neskaitot spirtu un vīnogu vīnu, informēja AS "Latvijas balzams" un "Amber Beverage Group" komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

No Latvijas ražotājiem uzņēmums pērn iepircis vairāk nekā 11 tonnas dabas velšu.

Lielāko īpatsvaru dabīgo izejvielu klāstā veido dabīgo sulu koncentrāti, ko izmanto balzama, liķieru, sidru, kokteiļu un dzirkstošo dzērienu ražošanai. Dzērienu ražošanai pērn iepirktas 95 tonnas dažādu dabīgo sulu koncentrātu un izmantoto dabīgo izejvielu daudzums divu gadu laikā audzis par teju 30%.

Visvairāk pērn iepirkts upeņu sulas koncentrāts (41 tonna), kas tiek izmantots tādu dzērienu kā "Rīgas Melnais Balzams" un upeņu liķiera "Moulin De Fruits Creme De Cassis" ražošanā, kā arī ābolu sulas koncentrāts - 30 tonnas, ko izmanto sidru un dzirkstošo dzērienu ražošanā.

Pēc Hasanas teiktā, no vietējiem ražotājiem uzņēmums pērn iepircis 4,5 tonnas žāvētu ābolu, 0,6 tonnas medus, kā arī sešas tonnas žāvētu melleņu.

Pērn iepirktas arī 7,2 tonnas "Arabica" kafijas pupiņu, 2,3 tonnas svaigas ingvera saknes, 160 kilogrami liepziedu, 200 kilogrami vērmeļu un citas dabas veltes. Eksotiskākās izejvielas tiek piegādātas no Kamerūnas un Indonēzijas.

"Latvijas balzama" iepirkumu daļas vadītājs Aleksandrs Usovs min, ka 2016. gadā iepirkts gan Eiropā ražots spirts no Slovākijas, gan Krievijā ražots graudu spirts. Tāpat iepirkts kukurūzas un griķu spirts. Savukārt vīnogu vīnu uzņēmums lielākoties iegādājas no Spānijas.

Pērn "Latvijas balzams" iepirka 731 tonnu cukura.

"Latvijas balzams" ir daļa no ''Amber Beverage Group", kas ir vadošā vīna un stipro alkoholisko dzērienu holdinga sabiedrība Latvijā, Lietuvā un Igaunijā un daļa no ''SPI Group''.

Uzņēmums pārstāv 26% Latvijas alkoholisko dzērienu tirgus un ražo vairāk nekā 100 dažādu produktu gandrīz visos stipro un vieglo alkoholisko dzērienu segmentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!