Foto: DELFI
Rīgā ir atklāta pirmā ātrās ēdināšanas ēstuvju ķēde "Subway", kas saviem klientiem piedāvās tikai veselīgas un svaigas sviestmaizes, iztiekot pat bez frī kartupeļiem, informēja "Subway" pārstāve Inga Latkovska.

Lēmums par "Subway" atvēršanu Rīgā tika pieņemts 2013.gadā, kad nāca labs telpu piedāvājums, stāsta SIA "Submarine Latvia" valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars.

Pirmā "Subway" ēstuve Latvijā darbu sākusi Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12, telpu platība ir 111 kvadrātmetri, no kā gandrīz trešdaļu aizņem virtuve, savukārt pārējā platība ir paredzēta apmeklētājiem.

Ātrās ēdināšanas vieta darbosies katru dienu.

Jau vēstīts, ka "Subway" attīstībā Latvijā ieguldīti 100 000 eiro, kā arī Latvijas iedzīvotājiem jaunā ēstuve nodrošinājusi desmit jaunas darba vietas.

"Subway" Latvijā darbojās īsu laiku arī pagājušā gadsimta 90.gados.

Pēdējo divu gadu laikā "Subway" Eiropā atvēris aptuveni 500 jaunu restorānu gadā, savukārt nākamgad uzņēmums Eiropā plāno atvērt no 800 līdz 1000 jaunu tirdzniecības vietu.

Patlaban "Subway" tīklā Eiropā ir 4018 jauni veikali. Savukārt kopējais 1965.gadā dibinātā uzņēmuma restorānu skaits sasniedzis gandrīz 40 000. "Subway" apgrozījums Eiropā 2012.gadā palielinājās par 18% - līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (1,57 miljardiem eiro).

"Subway" ir viens no veselīgākajiem ātrās ēdināšanas konceptiem, kur katra sviestmaize tiek gatavota pēc pasūtījuma. Sviestmaižu pamatā ir dažādas maizes, kas ir svaigi ceptas katrā restorānā visas dienas garumā.

"Subway" franšīzes turētāja Latvijā SIA "Submarine Latvia" dibināta 2014.gada 6.februārī ar pamatkapitālu 2800 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Baltic Restaurant Business".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!