Foto: DELFI

Turpinot pielāgot izmaksas esošajam bankas biznesa apjomam un aktivitātei Latvijā, "GE Money Bank" no 7.februāra līdz 25.martam plāno slēgt 19 filiāles, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "GE Money Bank" pārstāvis Jānis Beseris.

"GE Money Bank" turpinās nodrošināt klientus ar bankas pakalpojumiem astoņās filiālēs, internetbankā un bankomātos. Par plānoto filiāļu slēgšanu attiecīgo filiāļu klienti tiks informēti iepriekš, un banka turpinās strādāt, lai nodrošinātu bankas pakalpojums atbilstoši klientu prasībām," sacīja Beseris.

Viņš piebilda, ka plānoto filiāļu aizvēršanai nebūs tiešas ietekmes uz "GE Money Bank" klientu depozītiem un saistībām. Klienti, kurus skars šī restrukturizācija, tiks aicināti turpināt saņemt pakalpojumus tuvākajā "GE Money Bank" filiālē, kā arī turpināt izmantot bankomātus un internetbanku, lai piekļūtu saviem līdzekļiem.

"Klienti tiek aicināti turpināt kredītu atmaksu atbilstoši līgumā noteiktajam grafikam," sacīja Beseris.

Specifisku jautājumu gadījumā klienti tiek aicināti vērsties "GE Money Bank" zvanu centrā - 1878 - vai vērsties jebkurā "GE Money Bank" filiālē.
AS "GE Money Bank" Latvijā darbu sāka 2008.gada aprīļa beigās, apvienojot AS "GE Money" un AS "Baltic Trust Bank". Banka sniedz dažādus pakalpojumus privātpersonām un korporatīvajiem klientiem. Bankai ir arī plašs bankomātu tīkls - klienti ar "GE Money Bank" norēķinu kartēm naudu var izņemt 80 bankas bankomātos, kā arī bez maksas var izņemt līdzekļus "SEB bankas" un "Citadele" bankas bankomātos.

"GE Money Bank" bankas likviditātes rādītājs divas reizes pārsniedz regulatora noteikto minimumu un kapitāla pietiekamības rādītājs saglabājas virs 14%.

"GE Money Bank" Latvija māteskompānija "GE Capital" paziņoja par lēmumu aiziet no Latvijas tirgus vairāk nekā pirms gada. Kamēr tiek izskatītas stratēģiskās iespējas apdomīgai un atbildīgai aiziešanai no Latvijas tirgus, banka turpina darbu, kā ierasts, norādīja Beseris.

"GE Money Bank" aktīvi uz 2012.gada 30.jūniju bija 106,78 miljoni latu, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas informācija.

Uz 30.jūniju "GE Money Bank" noguldījumos piesaistījusi 94,6 miljonu latus un izsniegusi kredītus par 41,33 miljoniem latu. 2012.gada pirmajā pusgadā banka ir strādājusi ar 3,07 miljonu latu zaudējumiem.

Latvijā pagaidām darbojas seši "GE Money" uzņēmumi - "GE Money Bank", "GE Money atklātais pensiju fonds", "GE Money Asset Management", AS "GE Money", SIA "GE Money Latvia Holdings" un SIA "Finstar Baltic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!