Foto: DELFI

Igaunijas e-komercijas un distances tirdzniecības līderis "Hansapost" kļuvis par Latvijas uzņēmuma SIA "Xnet" vairākuma daļu īpašnieku, portālu "Delfi" informē uzņēmums.

Šai kompānijai Latvijā pieder interneta veikali "Xnet.lv" un "Aboluveikals.lv". Uzņēmums gan uzsver, ka tā stratēģijā būtiskas izmaiņas nav plānotas un arī turpmāk tas turpinās strādāt ar "Xnet" zīmolu.

"Abiem uzņēmumiem ir līdzīgas vērtības – laba cena, izcils pakalpojums un vienkārša iepirkšanās internetā, ko piedāvājam visiem klientiem neatkarīgi no viņu atrašanās vietas. Šī sadarbība palīdzēs mūsu klientiem saņemt tikpat ērtu un kvalitatīvu pakalpojumu kā līdz šim un vēl plašāku unikālu preču klāstu, kas ātri un ērti būs pieejams visā Latvijas teritorijā. Izmantojot abu uzņēmumu pieredzes un enerģijas apvienojumu, mēs plānojam strauju attīstību un vēlamies kļūt par e-komercijas līderiem Latvijā," uzskata "Xnet" valdes loceklis Mārtiņš Švāns.

Savukārt "Hansapost" valdes loceklis Tāvi Rajurs uzsver: "Priecājamies, ka varam sadarboties ar jomas profesionāļiem Latvijā, daloties pieredzē un apgūstot jaunas iespējas un prasmes e-komercijas nozarē."
"Hansapost" OY ir Igaunijas lielākais e-komercijas un distances tirdzniecības uzņēmums, kas strādā kopš 1997.gada. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā pārsniedza 10 miljonus eiro.

"Xnet" apgrozījums pērn sasniedza četrus miljonus eiro. "Xnet.lv" interneta veikals darbojas kopš 2003.gada un ir viens no lielākajiem e-veikaliem Latvijā, piedāvājot plašu preču klāstu no elektronikas līdz sporta precēm, sadzīves tehniku, kā arī preces mājai un dārzam. "Aboluveikals.lv" ir atvērts 2007.gadā un ir vienīgais oficiālais "Apple" produktu interneta veikals Latvijā.

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes informācija, tagad "Hansapost" pieder 70% "Xnet" kapitāla daļu. 16,7% daļu īpašnieks ir Mārtiņš Švāns, bet Ilzei un Didzim Švāniem katram pieder pa nepilniem 7% daļu.

Līdz šim lielākā uzņēmuma īpašniece bija Ilze Švāne (55%, kas īsi pirms darījuma tika palielināti līdz 78%).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!