Foto: F64
Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesā Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvalde ir atcēlusi savu prasību par maksātnespējas procesa ierosināšanu pret gaļas izstrādājumu ražotāju SIA "Grāvendāle".

Kā pastāstīja tiesā, līdz ar to tiesvedība uzņēmuma maksātnespējas procesa lietā ir izbeigta.

Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes pārstāvis Ilmārs Ziedonis informēja, ka uzņēmums pirms nedēļas ir samaksājis parādu, kas bija lēšams 20 000 eiro apmērā, tādēļ ieņēmumu pārvalde savu prasību ir atcēlusi.

Jau ziņots, ka ar maksātnespējas pieteikumu tiesā bija vērsusies Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvalde. Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes pārstāvis Ilmārs Ziedonis iepriekš skaidroja, ka pārvalde vērsusies tiesā ar maksātnespējas pieteikumu, jo uzņēmums pašvaldībai jau ilgstoši neesot maksājis nodokļus.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā "Grāvendāle" strādājusi ar 3,27 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 26% samazinājums salīdzinājumā ar 4,46 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. "Grāvendāles" peļņa 2013.gadā bijusi 21 593 eiro, līdz ar to uzņēmums izkļuvis no iepriekšējā gada 22 431 eiro zaudējumiem.

Kā norādīts "Grāvendāles" vadības ziņojumā, pagājušajā gadā produkcija realizēta ne tikai Latvijas veikalu tīklos, bet arī Eiropas Savienībā un Turkmenistānā. Savukārt nedaudz vairāk kā 48% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma pērn bijis eksports uz Krieviju.

Šogad "Grāvendāle" plāno palielināt gaļas produkcijas ražošanu un realizāciju uz Eiropas Savienības valstīm, meklējot jaunus tirgus šajā reģionā. Tāpat arī uzņēmums iecerējis koncentrēt savu uzmanību uz pozīciju nostiprināšanu un attīstību Latvijas lielveikalu tīklos.

"Grāvendāle" ražo dažāda veida desas, kūpinājumus un pastētes, izmantojot Latvijā iepirktu liellopu un putnu gaļu, savukārt cūkgaļa tiek iepirkta galvenokārt Polijā.

Pagājušajā gadā uzņēmumā strādāja 91 darbinieks.

"Grāvendāle" reģistrēta Rīgā 2008.gadā ar 349 158 latu pamatkapitālu. Uzņēmuma īpašnieki ir Grigorijs Burē ar 58,96% kapitāldaļu un Inna Edidoviča ar 41,04% kapitāldaļu.

Kā ziņots, Krievijas šogad 7.augustā noteiktais embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Sankcijas attiecas arī uz gaļas izstrādājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!