Foto: F64
Otrdien izsludināts konkurss uz a/s "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijas (ES) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Prasības pretendentiem uz a/s "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu: maģistra grāds biznesa vadībā, ekonomikā, finanšu vadībā vai inženierzinātnēs; ne mazāk kā piecu gadu pieredze liela uzņēmuma vadībā; izpratne par elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas pārvadi, sadali un tirdzniecību; zināšanas un profesionāla pieredze enerģētikā tiks uzskatītas par priekšrocību; ļoti labas latviešu, krievu un angļu valodas prasmes; nevainojama reputācija un atbilstība valsts noslēpuma pielaides kritērijiem.

Savukārt prasības pretendentiem uz a/s "Latvenergo" valdes locekļa amatu ir: vismaz 2.līmeņa augstākā izglītība inženierzinātnēs; ne mazāk kā piecu gadu pieredze vadošā amatā vismaz vidēja lieluma uzņēmumā; pieredze sarežģītu ražošanas tehnoloģiju izmantošanā un tehnisko procesu vadībā, priekšroka tiks dota kandidātiem ar pieredzi enerģētikā; izpratne par elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas pārvadi, sadali un tirdzniecību; ļoti labas latviešu, krievu un angļu valodas prasmes un nevainojama reputācija un atbilstība valsts noslēpuma pielaides kritērijiem.

Pretendentiem CV un motivācijas vēstule līdz 2010.gada 31.augustam jāiesniedz "Fontes Grupa" augstākā līmeņa vadītāju atlases kompānijā SIA "AIMS International Latvia" birojā Rīgā, Brīvības ielā 43, vai jānosūta uz e-pasta adresi cv@fontes.lv.

Kā ziņots, 22.jūnija a/s "Latvenergo" ārkārtas akcionāru sapulcē, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ziņojumu par prettiesisku darbību uzņēmumā, no amatiem a/s "Latvenergo" valdē tika atsaukti valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Aigars Meļko. Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju tika iecelts a/s "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss. Šobrīd "Latvenergo" valdē strādā trīs locekļi – Uldis Bariss, Arnis Kurgs un Arnis Daugulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!